Sabah

Bu nasıl yargı kararıdır ey erenler?

- 6DOIK 781$

CHP eski milletveki­li EREN ERDEM hakkında, EMRE ERCIş adlı gaze teci kankası sosyal medya hesa bından çok ağır “iddialarda” bulunmuş tu. “İDDIA” dedik fakat...

Erciş’in, Eren Erdem’e yakınlığın­a / “aile dostu” olmaklığın­a bakacak olursa nız kafanız karışır; neresi “IDDIA” neresi “IFşAAT” kestiremez­siniz.

Yenilir yutulur iddi alar da değil...

Birilerini intihara sürükleyec­ek denli pro vokatörlük yapmak tan tutun da dolandırı cılık, evrakta sahtecilik ve yüz kızartıcı sapkın lıklarına kadar bir yığın melanet...

Kuşkusuz bunların hepsi “IFTIRA” da ola bilir.

Lakin, &+3 ESKI MILLETVEKI­LI, “kankasının” bundan 3 yıl mukaddem dile getirdiği bu iddialarda­n dolayı şekvacı olmamış.

Gelgelelim, gazeteci arkadaşımı­z ŞüKRü SAK sahibi olduğu internet site sinde (ZZZ QDEL]KDEHU FRP) bu iddiala rın üzerine gidince “dan” diye mahkeme ye koşmuş.

“BEN KAMU GöREVLISIY­IM, ŞüKRü SAK ISIMLI KIşI BANA HAKARET ETTI...” diyerek, Sak’ın cezalandır­ılmasını istemiş. (2UGD EXUGD PDWLQH VXDUH §6üRKIYE©FE BASıN öZGüRLüğü YOK, GAZETECILE­RI IçERI ATıYORLAR” GL\HQ GH EXQODU KD )

Mahkeme de bu isteği kırmamış, gazeteci ŞüKRü SAK’A 14 AY HAPIS CEZASı vermiş!

Bu arada, sayın mahkeme heyeti, 19 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan Eren Erdem’in hâlâ “KAMU GöREVI YAPTığı Nı” mı sanıyor, bilemiyoru­z.

Mezkur “iddiaların” sahibi Eren Erdem’in “aile dostu” EMRE ERCIş sosyal medya hesabından şunu yazdı: “Herkes dişini geçirebild­iğini ısırıyor. Eren Erdem beni değil Şükrü Sak’ı şikayet ediyor. Beni şikayet etse söyledikle­rimi mahke mede teyit etmek zorunda kalacağını bili yor (...) Davadan haberim olsaydı Şükrü Sak’a beni tanık yaz derdim.”

★★★

Şükrü Sak’la konuştum. “Bir gazeteci, ‘aile dostum’ dediği Eren Erdem’le ilgili bir takım iddialarda bulunuyors­a, bunun ‘haber değeri’ tartışılam­az. Aynı haberi bugün olsa yine yaparım...” diyor.

E tabi yapar.

AİHM’nin malûm ve meşhur THOMA / LüKSENBURG davasındak­i kararıyla da sabit bir hak bu.

İşin tuhafı, mahkemenin gerekçeli kararında söz konusu iddiaları ortaya ata nın EMRE ERCIş olduğu kabul ediliyor!

O VAKIT ŞüKRü SAK’A NEDEN CEZA VERILIYOR? Efendim, hakaret niteliğind­eki ifadelere “IşTIRAK” etmişmiş!..

Peki, iddia sahibi ERCIş hakkında bir dava açılmış mı? Hayır!..

Madem öyle Şükrü Sak “NEYE IşTI RAK ETMIş” oluyor, söyler misiniz?

★★★

Bir de, Şükrü Sak’ın 28 ŞUBAT SüRE CINDE aldığı bir ceza, hiçbir dayanak gös terilmeden, bu dosyanın “MüKERRIRI” sayılmış.

Anlaşılan o ki, söz konusu mahkeme heyeti, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 2013/134 nolu kararındak­i; “SANıK HAK KıNDA SUçTA TEKERRüR HüKüMLERI UYGULANACA­KSA, MUTLAKA BU HUSUSA ILIşKIN SAVUNMASıN­ıN ALıNMASı GERE KIR” hükmüne de uymamış! Neden acaba?

“Nasılsa Şükrü Sak 28 Şubat mağdu ru, bir de biz vuralım” diyecek halleri yok herhalde.

Biz de “yargı kararı” hakkında, Erciş’in deyimiyle, “herkes dişini geçire bildiğini ısırıyor” diyemeyiz.

E peki ne diyeceğiz bu garabete ey erenler?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye