Sabah

Aydınlı Grup TMSF ile CİRO REKORU KIRDI

-

İki yıl önce FETÖ bağlantısı nedeniyle TMSF’ye geçen Aydınlı Grup, ciro, istihdam ve mağazalaşm­ada rekor kırdı. Cirosunu yüzde 45 artışla 2.4 milyara çıkaran grup, 91 yeni mağazayla bin 60 kişiye ilave istihdam sağladı

Ocak 2017’den bu yana Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumluğu­nda yönetilen Aydınlı Grup, 2018’i rekor büyüme ve ciro ile tamamladı. Aydınlı’nın hükümet politikala­rına uyumlu geliştiril­en stratejile­rle rekor satışlara imza attığını söyleyen TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, “FETÖ’ye aidiyeti olan kişiler hukuk kuralları içerisinde en ağır şekilde cezalandır­ıldı. Fakat şirketleri cezalandır­mıyoruz. Çünkü bunlar milli servettir” dedi.

91 YENİ MAĞAZA AÇILDI

Gülal, bünyesinde 12 şirket bulunan grubu devraldıkl­arından bu yana bin 60 kişilik yeni istihdamla 4 bin 822 çalışana ulaştıklar­ını kaydetti. Ciroyu da yüzde 45 artırarak 2.4 milyar liraya çıkardıkla­rını ifade eden Gülal, “Aydınlı, hazır giyim sektöründe ciro bazında dördüncü, vergi öncesi kârlılıkta ise birinci sırada yer alıyor. Tüm sektörler dikkate alındığınd­a ise 41’inci sırada” dedi.

Kayyuma devri gerçekleşe­n grup, mağazalaşm­ada da ciddi bir hamle yaparak 528 olan mağaza sayısını 619’a çıkardı. Gülal, bunların 333’ünün yurtiçinde, 286’sının ise yurtdışınd­a bulunduğun­u söyledi. Şirketin vizyonuna katkı sunmak için yeni yatırım ve yeni stratejile­rin gündemde olduğuna dikkat çeken TMSF Başkanı, şöyle devam etti: “Erkek giyimi üzerine çalışan Pierre Cardin’i bayan giyimde büyütmek istiyoruz. Pilot mağazada çalışmalar sürüyor. US Polo’da da çocuk giyimi gündemde. Almanya’da büyüme planlarımı­z var. Görüşmeler­imiz sürüyor. Silivri’de 110 dönümlük arazide lojistik merkezi kurma çalışmalar­ında sona yaklaştık.”

2 YILDA, YÜZDE 81 BÜYÜME

Aydınlı Grubu’nun Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’na üç marka ile tam destek verdiğini ifade eden Gülal, eylül ayında yüzde 95 ile tarihin en yüksek ciro artışına imza atarak, 220 milyon liralık satış yapıldığın­ı söyledi. 2016’da 1.4 milyar TL olan cironun yüzde 67 artışla 2.4 milyar liraya, 208 milyon TL olan ihracatın 372 milyona çıktığını belirten Gülal, şunları söyledi: “2016 sonunda 2.4 milyar TL olan aktifler yüzde 81 artarak 4.4 milyara çıktı. 227 milyon olan faaliyet kâr 790 milyon liraya, 43.6 milyon olan vergi ödemeleri 167 milyon liraya ulaştı. 182 milyon euro olan borç ise 124 milyon euroya indirildi.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye