Sabah

Gene harika pazar!.

-

Pazarları iple çekmeye başladım. Çünkü pazarlar güzel. Pazarlar harika..

Geçen hafta uzun yazmıştım. Bu hafta da yazılacak kadar güzeldi.. Sabahlar ve öğlenler artık klasik. Kadıköy’ün Karaköy/ Eminönü iske lesinde Klasik Sabahlar Kahve Konserleri..

Müthiş panoramik bir teras katın da, harika bir kitabevi.. İstanbul üzeri ne müthiş eserler ve hediyelikl­er. Müze gibi. İçinden geçip oturuyorsu­nuz.. Köşe sahne gibi düzenlenmi­ş. Arkası cam.. Camın arkası o dünya güzeli İstanbul siluetinin kendisi uzanıyor.. Hava pırıl pırıl olunca hele manzara dünya eşsizi.. Yanaşan, kalkan vapurlar, uçuşan martılar..

Masamızdak­i salep.. Ve tam da bu dekora oturan muhteşem müzik.. Dört tatlı, şirin genç kız.. Mimar Sinan Konservatu­arı öğrencile ri Ceren Altınel, Nisanur Bakırel ve İki Zeynepler.. Canay ve Bölük.. Flüt tam da bu dekorun sazı inanın.. Harika da bir repertuar hazırlamış­lar.. Nasıl coşturdula­r kahveyi.. Korsakov’un Yaban Arısı’nın uçuşu nu iki defa çaldılar, yetmedi. Alkış kıya met.. Bir bir daha.. Gene bitmez alkışlar.. Kültür A.Ş. adına bu sabahları düzenleyen Ozan Binici harika proje ler üretiyor..

Doyamadan bitti minik konser.. Ordan ver elini Kuzguncuk.. O da geleneksel oldu benim için. Önce konser.. Sonra Kuzguncuk, Çikolata Fabrikası’nda kahvaltı. Sevgili Fırat’ın yerinde..

Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler git meden, ne acı gönderilme­den önce, karşı tarafın en ünlü promenad caddesi burası.. Babam da içlerinde Kuleli öğren cilerinin o en yakışıklı harici kılıkları ile piyasa yaptıkları o caddede olmak bana nasıl duygular veriyor..

Sevgili arkadaşım, kardeşim Dr. Banu, Ozan, Caner, ben, oturduk kal dırımdaki masaya.. Doktor benim için özel.. Çünkü keyif yemeklerin­in tadını çıkarır. “Aman iki salata.. İki çatal” diye insanın iştahını kaçıranlar­dan değil. Kuzguncuk kahvaltısı­nda inanın dokto ru seyrettim. Böyle keyifle yenen şey, şiş manlatmıyo­r işte.. Doktorum manken gibi..

Fırat’ın orada imal ettiği çikolatala rı kadar, kendisine özel tatlıları da ünlü.. Tatlı menüsü, kapıdaki kara tahtada tebeşirle yazılı..

Bu pazarın tatlıları.. İsimlere dikkat!. Müzeyyen, Feride, Cahide, Türkan!.

“Sen seç” dedim, Fırat’a.. Cahide getirdi.. Harikaydı..

Öğleden sonra, evdeyiz. Hayır kapan madık..

İki önemli maç var ya, arka arkaya.. Arkadaşlar doluştular. Hadi bir de akşam ve gece keyfi..

Ne mutlu adamım ben yahu!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye