Sabah

Futbol pek yok, heyecan pek çok!.

-

Yarın dükkan kapalı ya.. Haftanın futbol laflarını, kısa kısa bir yazıda toplamak zorunlu oldu.. En baştan başlayalım..

★★★

Başakşehir en başta.. Ama inanın en başta bitirmesi zor. Çünkü iyi oyna mıyor.

Abdullah Avcı, aynen saat, hem de en ünlü İsviçre saati gibi işleyen bir takım yapmıştı.

Ama o takımı değiştirdi. Artık saat gibi işleyen çarklardan oluşan takım yok. Bireysel hünerlerle kurtarılan maçlar var.

Eski takımda, sağda bek Caiçara ile kanat Visca sağdan, aynen Clichy ile Elia da soldan rakip savunmayı kanatlar dan çökertirle­rdi.

Orta sahada Mahmut harika oyun kurucu üstelik ön libero, yanında Emre Belözoğlu orta sahadan top dağıtır, orta önde de Mossoro ve de özellikle Adebayor, seyrine doyulmaz bir hücum üstünlüğü yaratırlar­dı.

Abdullah Avcı ne kafayla bilmem bu takımı bozdu. Mahmut’u stopere çekti. Adebayor ve Elia’yı kesti.

Arda ve Robinho klas futbolcu lar ama o çarkın adamları değiller.

O oyun bitince, Başakşehir şim dilik her maçı, çok kaliteli ayakların bireysel bitirişler­i ile kazanıyor..

Ama inanın, Sadık ve Buttayip gibi savunma bir gol adamını kay beden ve yerlerini doldurama yan Malatya bile puan alabilirdi Başakşehir’den. Ama Erol Bulut da takımı bu sene çok korkak oynatıyor.

Malatya hem korkak hem de ayıp top oynu yor.. Başta Adem Büyük ve Chebake, eğer Fırat Aydınus yürekli olsa, “Hakemi aldatmak”tan ikişer defa kırmızı görürlerdi.

Son söz..

Bu hafta Fener, bu Başakşehir’i yenerse hiç şaşırmam.

★★★

İkinci Galatasara­y.. Geçen hafta sonun cu Akhisar’ı biraz hakem biraz talihle geçen Fatih

Terim’in takımı, bu defa sondan bir evvelki Erzurum önünde perişan oldu ve inanın şansıyla 1 puan aldı.

Bizim spor gene herkesi kahkaha ile güldüren bir başlık atmış.. “Belhanda da yetmedi..”

Yahu, o başlığı atanlarla maçı başından sonuna izleyelim mi?. Belhanda takımı 10 kişi oynattı. Selçuk’un harika uzun pası ile başlayan akında Onyekuru ve Mitroğlu, koşmadığı ve müca dele etmediği için hep zinde kalan

Belhanda’nın önüne bomboş “Vur” diye bir top bıraktılar. İşte “Yeten, yetmeyen” tüm Belhanda bu.. Fatih

Hocam’ın Feghouli ile manevi evlatları.. Onların ölüsünü oynatır, koşan, savaşan, takımı oynatan

Selçuk’u oynatmaz, ya da oynarken oyundan alır ki, manevi evlatların yeri tehlikeye girmesin.

Erzurum o kadar çok gol pozisyonun­a girdi ki..

Son 30 saniyede iki tane kaçırdı, anlayın, Serdar

Aziz’i “Kültürleri­miz uyuşmuyor” diye akıllara seza bir bahane ile hem de rakibe yollayıp yerine o gol yedi ren Brezilyalı’yı alan Terim’in perişan savunması nın halini..

★★★

Beşiktaş, Kayseri’den dünya imkansızı bir topun son saniyede içeri gir mesiyle tek puanı kurtardı.. Şenol Güneş, sezona başladığı gün lere döndü.. Yani oyunu okumakta bu kadar geç kalan, müdahale etmekten adeta korkan hoca ile milli takım nereye gider çok merak ediyorum..

Fikret Orman başkansa eğer, duru ma derhal el koyar. Çünkü futbolcu, Topal Ördek Hoca’yı dinlemez.. Hele böyle şaşkın işler yapanı hiç dinlemez. Bütün tercih haklarını Beşiktaş lehine kullanan bir hakemle bile kaza namayan Beşiktaş’ta yeni hoca derhal göreve başlamazsa, Şampiyonla­r Ligi de hayal olur.

★★★

Halil Umut Meler, sahadaki en iyi Fenerli’ydi. Maçı Fener’e kazandırma­k için elinden geleni yaptı ve de başardı. Öyle tek taraflı yönetti ki, “Fener küme düşerse, Süper Ligin marka değe ri sıfırlanır. Bu yüzden, yayıncı kuru luşun da baskısı ile Federasyon kur tarma kararı verdi” diyenlere artık “Hadi ordan” diyemiyoru­m.

“Akıllı hakem maçı çaldı ğı düdükler ve göstermedi­ği kartlar la değil, çalmadıkla­rı ve gösterme dikleriyle istediği takım lehine çevirir” derim hep. Meler de öyle yaptı. Verdiği kararlara fazla laf edilmez. Peki ama verme dikleri.. Görmezden geldikleri..

Rize daha ilk yarıda 10 kişi kaldı. Tamam.. Peki ama, o kırmızıya dönen ikinci sarı hareketini kaç Fenerli yaptı maçta, faul bile yok. Devam..

Bir de ofsayttan gol ki, evlere şenlik.. Fenerbahçe resmi sözcüsü Hürriyet dışında tüm gazeteler ofsayt dedi.. Geçin..

Global TV’de Yusuf Namoğlu, yani geçen hafta ya kadar ülke hakemliğin­i yöneten adam, önce kuralı gayet net açıkladı.

Ne zaman ofsayt.. Ne zaman gol..

Sonra kuralı Serdar’ın pozisyonun­a uyguladı ve “Ofsayt” dedi.

Bakalım kaç gazete, Namoğlu’nu haber yapacak, bugün!. Bu golle aldı Fener maçı.. Az biraz da nefes aldı.. Ama bu Ersun Yanal kafası ile nereye dek gider bilemem.. Bildiğim bu takımda, Başakşehir’i yenecek cevher ışıl dıyor ama söndüren Ersun Hoca.. Slimani gibi iki Soldado edecek adamı kadroya bile almayan hoca olur mu?. Gazetelere baktım. Rize’yi ve Okan Buruk’u gök lere çıkarıyorl­ar.. Belli Rize’yi hiç izlememişl­er bu sene.. Ben söyleyeyim.. Rize Fener’e karşı, seyrettiği­m en kötü oyununu oynadı. Geçen haftalarda­ki Rize olsa ezerlerdi. Anlayın hakemle zor kazanan Ersun Hoca’nın halini.

 ??  ??
 ??  ?? Hıncal ULUd
Hıncal ULUd
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye