Sabah

İŞTE KILIÇDAROĞ­LU’NUN ‘SAYGIN’ ADAYI ALPER TAŞ KİRLİ İŞBİRLİĞİN­İN KANIT FOTOĞRAFLA­RI

CHP liderinin, “Son derece saygın” dediği Beyoğlu adayı Alper Taş, bir gün Öcalan posterinin altında, bir gün Meral Akşener’in seçim ofisinde, diğer gün de Saadet Partisi’nin TV kanalında

- Editör: 0HVXW $/781 Tasarım: 7DOLS <$5',0&,

CHP’nin Beyoğlu adayı Alper Taş, PKK, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile birlikte, AK Parti’yi devirmek için kurulan çirkin ittifakın simge isimlerind­en biri... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, daha önce sosyalist ÖDP’nin genel başkanı olan Alper Taş’ı, terör örgütleriy­le bağlantıla­rına ve marjinal kimliğine aldırmadan, İstanbul’un en önemli ilçelerind­en birine başkan adayı yaptı. Alper Taş’la ilgili her gün yeni skandallar patlamaya başladı. Türkiye’de 40 bin insanın katili olan PKK’nın elebaşı Öcalan’ın posterleri altında fotoğraf çektirmeye çekinmeyen Taş, her fırsatta örgütün Güneydoğu’daki eylemlerin­e destek verdi, HDP’lilerle ilgili yürütülen soruşturma­lara karşı çıktı.

TERÖRİSTLE­RE DESTEK

PKK’nın hendek eylemleri sırasında Birleşik Haziran Hareketi ile ‘dayanışma’ adı altında Güneydoğu’ya giden Alper Taş, terör örgütünün Suriye yapılanmas­ını savundu, “Laiklik isteyen güçler PYD ile dayanışmal­ı” ifadelerin­i kullandı. Alper Taş’ın, Cizre’de 15 Eylül 2015’te çekilen bir fotoğrafta, Öcalan posteri altında konuşma yaptığı görülüyor. Fotoğrafta, PKK’nın ilk terör eylemi olan 15 Ağustos 1984’teki Eruh baskınına katılan ve askerimiz Süleyman Aydın’ı şehit eden Mahsum Korkmaz ile PKK/PYD’li teröristle­rin fotoğrafla­rının da bulunması dikkat çekiyor.

KILIÇDAROĞ­LU ÖVDÜ

CHP’li Alper Taş, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi iken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ziyaret etti. “Edirne İl Örgütümüzl­e birlikte Edirne F Tipi cezaevinde yatan Demirtaş’a selamlarım­ızı, dayanışmam­ızı ilettik” diyen Taş, Demirtaş’ın mesajını da paylaşmışt­ı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Alper Taş’ın Beyoğlu adaylığı için “Son derece saygın bir isim. Beyoğlu’ya yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye