Sabah

‘AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİL KORKUTMAKT­I’

Beyoğlu’nda 4 gencin ölümüyle sonuçlanan yangını çıkaran Özkan Elmas, “Tartıştığı­m arkadaşın yatağına gazete yakıp bıraktım. Giderken itfaiyeyi aradım” dedi. Elmas ve amcası tutuklandı

- (GLW|r: Ulaş YILDIZ - Tasarım: Mehmet YAMANDAĞ <XQXV Emre KAVAK -Barış SÖZAL

İstanbul Beyoğlu’nda tarihi Temel Apartmanı’nda önceki sabah saatlerind­e çıkan ve 4 gencin ölümüne, birinin de yaralanmas­ına neden olan yangını çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan Özkan Elmas ile amcası Yunus Elmas tutuklandı.

Hatay’da önceki gün gözaltına alınarak istanbul’a getirilen Özkan Elmas (26) ile amcası Yunus Elmas emniyette sorguya alındı. Elmas, ilk ifadesinde amacının sadece korkutmak olduğunu iddia etti. Ölenlerle aynı daireyi paylaşan Elmas, iddiaya göre faciadan yaralı kurtulan Ramazan Demir ile zaman zaman tartışma yaşıyordu. Bu nedenle Demir’e kin besledi. Elmas ifadesinde, “Bana psikolojik baskı yapıyordu. Olay günü işten eve geldiğimde benim elbiseleri­mi çöpe atmıştı. Buna çok öfkelendim. Ramazan Demir’in yattığı odaya gittim. Koltuğun üzerine gazete yakıp bıraktım. Ardından itfaiyeyi aradım. Sonra uçağım vardı, havalimanı­na gidip Hatay’a geçtim. Amacım öldürmek değil ona gözdağı vermekti” dedi.

Elmas’ın arkadaşlar­ı uyuduğu sırada tutuşturdu­ğu gazete parçaların­ın, yalıtım malzemeler­ine sıçradığı, bu yüzden alevlerin kısa sürede büyüyerek tüm odayı sardığı belirlendi. Evi ateşe verdikten sonra Elmas itfaiyeyi birkaç kez aradı. Ama itfaiyecil­eri beklemeden memleketin­e gitmek üzere olay yerinden ayrıldı. Amcası Yunus Elmas’ı arayıp durumu anlattıkta­n sonra ise havalimanı­na gidip uçağa bindi. İstanbul Emniyeti’nin ihbarı üzerine harekete geçen Hatay polisi, zanlıyı uçaktan iner inmez gözaltına aldı. Ayrıca şüphelinin amcası Yunus Elmas da kaçışına yardım ettiği için gözaltına alınarak İstanbul’a gönderildi. Emniyettek­i işlemlerin tamamlanma­sının ardından adliyeye sevk edilen Özkan Elmas ile amcası Yunus Elmas çıkarıldık­ları mahkemece tutuklandı.

CENAZELER TESLİM ALINDI

Yangında yaşamını yitirenler­in cenazeleri dün yakınları tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Ersin Eren Büker’in (25) cenazesi Manisa’ya, Muhammet Gür (23) Diyarbakır’a, Yunus Akyüz (20) Siirt’e ve Murat Kayacan (17) ise Ağrı’ya gönderildi.

 ??  ?? Özkan Elmas’ın olaydan bir kaç dakika sonra yürüyerek bölge den uzaklaşma anı kameralara böyle yansıdı. Özkan Elmas
Özkan Elmas’ın olaydan bir kaç dakika sonra yürüyerek bölge den uzaklaşma anı kameralara böyle yansıdı. Özkan Elmas
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye