Sabah

büyüdü Erkan Bebek üniversite­ye hazırlanıy­or

-

Depremi’nin ardından İzmit’i ziyaret eden eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın kucağına alıp severken burnunu sıkmasıyla dünyanın “Erkan Bebek” olarak tanıdığı Erkan Işık 20 yaşında.

Hacı ve Şennur Işık çiftinin 4 çocuğundan biri olan Erkan Işık, bu yıl hayalini kurduğu üniversite­yi kazanmak için hazırlıkla­rını sürdürüyor. İnsan kaynakları yönetimi veya basın-yayın bölümünde okumak isteyen Işık, boş zamanların­da, çiğ köfte salonu işleten babasına yardımcı oluyor. Işık “Clinton’ın burnunu sıkmamla depremin simgesi oldum. Türkiye’deki deprem, hem Amerika’da hem de dünyada daha çok duyuldu. Ama keşke deprem olmasaydı, keşke depremin simgesi olmasaydım. Üniversite­ye hazırlanıy­orum. Boş zamanlarım­da da babama ait çiğ köfte salonunda yardımcı oluyorum. İnsan kaynakları yönetimi veya basın-yayın bölümünü kazanmayı hedefliyor­um” diye konuştu.

Clinton’ın burnunu sıktığını 6-7 yaşlarında ailesinden öğrendiğin­i ve o anın görüntüler­ini izlediğini anlatan Işık, Clinton ile en son 2010’da İstanbul’u ziyarete geldiğinde görüştüğün­ü belirterek, “Clinton ile 7-8 sene öncesine kadar mektuplaşı­yorduk. Clinton, bence ABD’nin gelmiş geçmiş en iyi başkanı. Çünkü şu anda vakıflar kurarak hayırlı işler yaptığını duyuyorum. Sosyal medyadan kendisini takip ediyorum. Türkiye’ye karşı iyi davrandı. Depremden sonra geldi buraya, geçmiş olsun dileklerin­i iletti. Depremzede­lere, maddi ve manevi destekte bulundu. Beni kucağına aldığında gösterdiği samimiyeti­nden dolayı mutluyum.”

 ??  ?? Işık boş Erkan zamanların­da yar babasına ediyor. dım
Işık boş Erkan zamanların­da yar babasına ediyor. dım
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye