Sabah

Ağır müebbetle yargılanac­aklar

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin tutuklu Osman Kavala’nın da aralarında yer aldığı 16 sanıklı iddianame, gönderildi­ği mahkemece kabul edildi. Sanıklar ağır müebbet hapisle yargılanac­ak

- Editör: 2rKDQ 7UR$1 Tasarım: Uğur KIRIMLI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan 657 sayfalık iddianame, gönderildi­ği İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından kabul edildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Osman Kavala, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Mücella Yapıcı ve Can Dündar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında ağır müebbet hapis cezasının talep edildiği iddianame kabul edildi. İddianamed­e sanıkların hükümeti düşermek için giriştikle­ri eylemler tek tek sıralanırk­en, bu eylemler için küresel spekülatör George Soros’un Türkiye’deki yapılanmas­ının aktif olarak kullanıldı­ğı kaydedildi. Sanıkların, 2013’te gerçekleşt­irilen Gezi Kalkışması’ndan önce 2011’den itibaren yönlendirm­e yaptıkları­na yer verilen iddianamed­e FETÖ’nün de eylemlere aktif olarak katıldığın­a yer veriyiyor.

FETÖ DE GEZİ’YE KATILDI

Gezi iddianames­ine göre FETÖ, Gezi’yi fırsat olarak değerlendi­rdi. Kalkışma başarısız olunca bu defa sahneye kendisi çıkarak sırasıyla 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimind­e bulundu. Soruşturma kapsamında TSK’dan ihraç edilen Kurmay Yarbay Yarbay Bülent Sevindik’in de ‘itirafçı’ olarak verdiği ifadelerde ise kendisinde­n sorumlu mahrem imamının, eylemlere katılan sendika ve sivil toplum örgütlerin­e FETÖ tarafından destek verildiğin­i söylediğin­i aktardı. Sevindik, Gezi eylemlerin­e bizzat katıldığın­ı da savcılıkla paylaştı.

FETÖ’CÜ POLİSLER DETAYI

İddianamed­e Gezi parkı kalkışması­nda emniyettek­i FETÖ üyeleri aracılığıy­la orantılı ve yerinde müdahalele­r yapılmasın­a engel olunduğuna vurgu yapılırken, bunun Gezi kalkışması­na katılan grubun mağduriyet algısı oluşturmas­ına zemin hazırlanma­sı amacıyla yapıldığı ifade edildi. Olaylara girişen polis şeflerinin daha sonra FETÖ operasyonl­arında gözaltına alındığı kaydedildi. Kalkışmanı­n hedefinde ise Erdoğan’ın olduğu belirtildi.

 ??  ?? Can Dündar Osman Kavala Mehmet A. Alabora
Can Dündar Osman Kavala Mehmet A. Alabora
 ??  ?? ozel.istihbarat@sabah.com.tr Dilek YAMAN ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat@sabah.com.tr Dilek YAMAN ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye