Sabah

TURIZME YENI MODEL GELIYOR: OTELLER 12 AY AÇIK KALACAK

Turizmde yeni modeli anlatan Bakan Mehmet 1uri Ersoy ´ ay çalışacak otel konseSti geliştiril­ecek. Business servisli uçaklar konulacak” dedi

- BERLİN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizme yeni model getirecekl­erini bildirdi. Berlin'de düzenlenen Turizm Fuarı'nda (ITB) soruları yanıtlayan Ersoy, “12 ay açılabilir ve çalışılabi­lir otel konsepti geliştirec­eğiz. İçinde golf sahaları, termal özellikler­i, kongre salonları olan alanları turizm tahsisine başlayacağ­ız" diye konuştu. Ersoy, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan protokol gereği, Antalya ve Bodrum gibi tatil bölgelerin­e Business servisli uçaklar konulacağı­nı kaydetti.

4 ALANDA ÇALIŞMA

Türkiye'nin hedeflerin­i revize ettiğini, 2023'te ‘70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir’e çıkardığın­ı hatırlatan Ersoy, “70 milyona ulaşmakta sıkıntı olmaz. Zor olan 70 milyar dolarlık hedef. Detaylı çalışmayla nitelikli turist, yani konaklama dışı harcaması yüksek olan turist kazanmaya çalışacağı­z. Bunun için dört çalışma alanı belirledik” dedi. Nitelikli turisti kazanmak için sistemli çalışma yapılacağı­nı anlatan Ersoy, şöyle konuştu: “Buna göre, kalifiye personel eğitimi, ulaşım, 12 ay açık kalacak otel konsepti ve tanıtım alanlarınd­a yapılacak reform ve uygulamala­rla nitelikli turisti Türkiye'ye kazandırma­yı planladık."

ÜÇ LİSAN ÖĞRETİLECE­K

İlk etapta insan kaynakları­nda değişikliğ­e gidileceği­ni belirten Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Kalifiye işgücünü yaratmalıy­ız. Türkiye'nin bu alanda iki önemli sorunu var: Kalifiye eleman ve sezonluk işçi... Milli Eğitim Bakanlığı ile mutabakat yaptık. Turizm meslek liselerini kolej statüsüne getireceği­z, üç lisan öğretilece­k. Haftada 20 saat lisan eğitimi alacaklar. 5 yıl içinde 200 bin öğrenciyi eğitmeyi planlıyoru­z. İngilizce, Rusça mecburi, Almanca, Fransızca ve Arapça'dan biri seçmeli olacak" dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FUARIN ilk gününde Türkiye stan dında tur operatörü temsilcile­riy le de bir araya gelen Bakan Ersoy, sektör ve Berlin'deki Türk sivil top lum temsilcile­riyle sohbet etti. Ber lin Süryani Kilisesi papazların­dan Murat Uzel ile de görüşen Bakan, "Burada bulunmanız dostluğumu zun en güzel örneği" dedi.
FUARIN ilk gününde Türkiye stan dında tur operatörü temsilcile­riy le de bir araya gelen Bakan Ersoy, sektör ve Berlin'deki Türk sivil top lum temsilcile­riyle sohbet etti. Ber lin Süryani Kilisesi papazların­dan Murat Uzel ile de görüşen Bakan, "Burada bulunmanız dostluğumu zun en güzel örneği" dedi.
 ??  ?? KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, SABAH Almanya Koor dinatörü İsma il Erel ve Ber lin Temsilcisi Murat Tosun ile görüştü.
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, SABAH Almanya Koor dinatörü İsma il Erel ve Ber lin Temsilcisi Murat Tosun ile görüştü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye