Sabah

Erdoğan’dan Kürt düşmanı çıkmaz

-

&umhurbaşka­nı Tayyip Erdoğan dün Siirt’teydi.

Önce, 1997’de hapishaney­e girmesine neden olan o meşhur şiiri aynı meydanda bir kez daha okudu.

Aradan geçen 22 yılın ardından Erdoğan’ın vardığı noktayı düşününce bu olayın bir sıçrama olduğunu düşünüyoru­m.

Zira Erdoğan’ın gelecek hedef lerine yoğunla şacağı cezaevine girerken arkasındak­i seçmen deste ğinin sandıktan ibaret olmadığını hissetmiş olmalı.

Okumasını ilerleyen yıllarda daha iyi yapsam da o dönem esen rüzgarı çok iyi hatırlıyor­um... “Mevzuu ayıkmış” her kesimden demokrat kendisine arka çıkmıştı. İçinde Erdoğan’ın ceza almasına neden olan şiirin de bulunduğu albüm en çok satan lar listesinde bir numaraydı!

O günlerde biz solcuların kasetlerin­i elimizden düşürmediğ­imiz rahmetli Ahmet Kaya bile 28 Şubat’a cesurca direnen bu demokrat siyasiyi cezaevine şarkılarla uğurluyord­u!

★★★

Erdoğan cezaevinde­n çıktıktan sonra bu yükselen dalganın kendisini taşıdığı yerde sonunu düşünmeden cesur adım larına devam etti.

Türkiye’yi dünyada bir üst lige taşıdı. ABD’den bağımsız, sadece Türkiye’nin çıkarların­ı gözeten askeri, ticari ve siyasi politikala­r geliştirme­nin hayal olmadığını ortaya koydu.

Dahası siyasetçil­erin ödemesi gereken bedelin eşiğini yükseltti.

27 Nisan e-muhtırasın­da, 15 Temmuz darbe girişimind­e, geçmişteki siyasileri­n yaptığı gibi “seçmenin emaneti ni” darbeci ajanlara teslim etmedi. Halkıyla birlikte sokakta, demokrasi ve sivil siyaset için direnmeyi asgari sorumluluk olarak kaydetti.

★★★

Kuşkusuz, Erdoğan’ın 2009’daki “one minute” çıkışından sonra en cesur hamellerin­den biri de dözüm 6üreci’ydi.

“Eyvah! Türkler bu işi aralarında çözecek” diye telaşa kapılan “üçüncü tarafın” PKK ve FETÖ eliyle provake ederek bitirdiği bu hamle, Kürtlere Ankara’nın kendi devletleri­nin de başkenti olduğunu hatırlattı. Devletin PKK ile kendilerin­i ayırdığını hissettile­r. Ülkenin Kürt değil PKK sorunu olduğunu gördüler.

Kürt vatandaşla­rın PKK’lı teröristle­rin kentlerind­en sökülüp atılması sürecindek­i yurtsever tavırları bu etkinin sonucudur.

Erdoğan’ın Kürtlerle karşılıklı muhabettin­i sorgulamay­a kalkan okya nus ötesi faşistler, Siirt mitingini izlerken sözünü ettiğimiz süreçte ne yaptık larını düşünmüşle­r midir dersiniz? PHOLh aOWLnRN#VaEah FRP Wr SMS MA \a] ·\H J|nGHr )aNVTL M+

 ??  ?? MHOLh ALTINOK
MHOLh ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye