Sabah

CHP’LI MANSUR’UN BÜYÜK VURGUNU AYAĞINA DOLANDI

CHP, İP ve HDP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 600 bin dolarlık iş takibi yaparken suçüstü yakalandı

-

KİLİTLENEN bir ticaret davasın da parayı tahsil etmek için Yavaş’ın arkadaşı N.K. devreye girdi. Kayseri Şeker’den alacağını tahsil edeme yen Samaş şirketine giden N.K. “Biz Mansur Yavaş’la birlikte bu dava yı 600 bin dolara hallederiz” diyerek anlaştı.

MANSUR YAVAŞ İŞİ BİTİRDİ

ŞİRKET bunun karşılığın­da güven ce olarak 600 bin dolarlık sene di Yavaş’a verdi. Yavaş ve ekibinin iş takibi sonucu dava Samaş lehi ne sonuçlandı. Şirket 600 bin doları ödedi, senedi geri istedi.

YAVAŞ’A SAHTE SENET CEZASI

YAVAŞ bir milyon TL daha talep edin ce işler karıştı. Para yüzünden ihtila fa düşen Yavaş, arkadaşı N.K. adına 600 bin dolarlık sahte senet düzenle di. Ancak oyun mahkemeden döndü ve Yavaş sahte senet suçundan 494 bin TL cezaya çarptırıld­ı. Yargı tay cezayı onadı.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın adı sahte senet skandalına karıştı. Yavaş, işadamı N.K. adına düzenlenen sahte bir senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalıştı. İşadamı N.K. senedin tahsil edilmeye çalışmasın­ın ardından Yavaş’la mahkemelik oldu. İşadamı N.K., yargıda Ankaralıla­r Grubu’na yakın isimlerle çalışan CHP’li Mansur Yavaş’ın usulsüzlük­lerine karşı yaklaşık 5 yıl yargı mücadelesi verdi. Bir mahkeme N.K.’yı haklı bulup Yavaş’ı tazminat ödemeye mahkûm etti. Başka bir mahkeme ise N.K.’ya 4 yıl hapis cezası verdi. CHP’li Yavaş’ın kirli çamaşırlar­ını ortaya döken yargı süreci adım adım şöyle gelişti:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye