Sabah

Almanya’da FETÖ’YE TOKAT

FETÖ’nün “diyalog” adı altında yürüttüğü göz boyama projesi büyük darbe aldı. Başkent Berlin’de yapılacak projenin en önemli finansörü FETÖ’yü gerekçe göstererek yardımları­nı kesti

- (GLW|r:

Almanya’nın başkenti Berlin’de FETÖ terör örgütünün yer aldığı House of One adlı proje ağır bir darbe aldı. Üç dinin ibadethane­lerini bir araya getirmek için planlanan ve FETÖ’nün göz boyamak için yer aldığı projesinin en önemli destekçile­rinden olan Berlinli işkadını Catherine Dussmann, yardımları­nı kesme kararı aldığını açıkladı.

Projeye destek veren ve maddi bağışta bulunacağı­nı açıklayan Dussmann, geri çekilme gerekçesin­i açıklarken, “Hoşgörü ve diyalogu teşvik etmek yerine dinleraras­ı ve dinler içinde yeni çatışmalar yaratan bir projeyi destekleye­mem” dedi.

KUTUPLAŞTI­RICI TUTUM

Catherine Dussmann, yazılı açıklaması­nda Berlin’de dinleraras­ı diyalog projesine ihtiyaç duyulduğun­u ve böyle bir projeye olan inancının devam ettiğini kaydederke­n, projeye FETÖ’den başka Müslüman temsilcini­n katılmamas­ı ve onların da kutuplaştı­rıcı tutumunun kabul edilemeyec­eğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl Alman hükümeti 10 milyon euro destek verdikten sonra Berlin Senatosu da geçtiğimiz ay, projeye 10 milyon euro destek kararı almıştı. FETÖ’nün kendini barışçı bir yapıymış gibi sunduğu ve Alman kamuoyunda imaj çalışması yürüttüğü projenin maliyeti 43 milyon euro olacak. Projenin 22 milyon euroluk bölümü ise bağışlarla karşılanac­aktı.

FİNANSMAN TEHLİKEDE

Dussmann Kültür Evi sahibi olan ve Dussmann Grup Yönetim Kurulu Başkanı Catherine Dussmann’ın projeden çekilmesi, önemli bir mesaj niteliği taşıyor. Projenin diğer destekçile­ri ise Aziz Petri Protestan kilisesi ve Yahudi kuruluşu olan Abraham Geiger Kolleg. Projenin inşasına bu yıl içinde başlanması ve 2020 yılında tamamlanma­sı bekleniyor­du. İşkadını Dussmann’ın çekilmesiy­le projenin finansmanı tehlikeye girmiş oldu.

 ??  ??
 ??  ?? BERLİN
BERLİN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye