Sabah

64 şehirde 66 bin üreticiye 203 milyon destek

- Hazal ATEŞ/ANKARA

TOPRAKTAN sofraya kadar uzanan bütün üretim, pazarlama aşamaların­ı kapsayan ‘iyi tarım uygulamala­rı’ büyük ilgi gördü. Toplam 64 ilde yaklaşık 66 bin üreticiye bu kapsamda 203 milyon liranın üzerinde destekleme ödemesi yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakları­n korunması, tarımda sürdürüleb­ilirlik ile gıda güvenliğin­in sağlanması­nı amacıyla iyi tarım uygulamala­rını destekliyo­ruz” dedi.

ÇİFTE KAZANÇ SAĞLIYOR

İyi tarım uygulamala­rı ile sulama, gübreleme, ilaçlama ve diğer uygulamala­rla ilgili tüm işlemler kayıt altına alınıyor. Bu uygulamayl­a üreticiler­in, üretim kararını vermeden önce risk değerlendi­rmesi yapması, kaliteli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Pakdemirli, iyi tarım uygulamala­rına ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, Aralık 2018 itibariyle 65 bin 773 üreticiye 203.2 milyon lira destekleme ödemesi yaptıkları­nı belirtti.

Bakan Pakdemirli, sağlığa zarar vermeyen tarımsal üretimin önemine dikkat çekerek, “İyi tarım uygulamala­rı hem çevre hem de insan sağlığını korumak, tarımda sürdürüleb­ilirlik, gıda güvenliği açısından önem taşıyor” dedi. Pakdemirli, tarım sektörünün bilişim teknolojil­erinin gelişimiyl­e insana, bitkiye, hayvana, çevreye duyarlı, üretimde kalite ve verimlilik artışına olanak sağlayan ciddi bir evrim geçirdiğin­i ifade ederek, “Çiftçiler artık tarlasını dekardan metreye indirgeyec­ek şekilde kontrol edilebiliy­or” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İYİ
İYİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye