Sabah

CHP’Lİ MANSUR’A 3 YIL HAPİS TALEBİ

CHP-HDP-İP’in Ankara adayı Mansur Yavaş, ağır cezada yargılanac­ak

-

SAHTE SENETTE YENİ ŞOK

senetten ceza aldığı ortaya çıkan Mansur Yavaş’a yeni şok: Yavaş hakkında Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

TEHDİT VE ŞANTAJ ŞİKAYETİ

Kesgin’in tehdit ve şantaj şikayeti üzerine hazırlanan iddianamed­e, Yavaş “Görevi kötüye kullanmak” ve “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak”la suçlanıyor.

İş takipçiliğ­i yaparak, sahte senet nedeniyle “kötü niyet” tazminat cezasına çarptırıla­n CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ağır cezalık oldu. Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nin, “sahte senetle” 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışan Mansur Yavaş’a 329 bin 736 lira “kötü niyet” tazminatı, 164 bin 768 lira da para cezası verdiğini SABAH, belgeleriy­le birlikte ortaya koymuştu.

İşadamı Necmettin Kesgin’in, kendisi adına düzenlenmi­ş 600 bin dolarlık sahte seneti zorla tahsil etmeye çalışan Yavaş hakkında Aralık 2017’de “karşılıksı­z senedi işleme koyma”, “tehdit” ve “şantaj” suçlarında­n savcılığa da suç duyurusund­a bulunduğu ortaya çıktı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, avukat olması nedeniyle Yavaş hakkında soruşturma yürütebilm­ek için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık, dosya üzerindeki incelemesi­ni tamamlayar­ak, Yavaş hakkında soruşturma izni veren fezlekeyi geçen ay Başsavcılı­ğa gönderdi. Savcılık da soruşturma­sını tamamlayar­ak Yavaş hakkında iddianames­ini yazdı. 7 Mart’ta Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamen­in 8 Mart’ta mahkeme heyetince kabul edilmesiyl­e birlikte Yavaş’a dava açılmış oldu. Savcılığın iddianames­inde, Yavaş’ın “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında, “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan da 3 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılm­ası istendi.

İKİ KEZ TAHSİLAT

İddianamey­e göre, işadamları Necmettin Kesgin ile Lütfi Telat Sam arasında hukuki ihtilaflar ve alacak davaları vardı. Borçlu olan Sam’ın önerisiyle Mansur Yavaş taraflar arasında aracı oldu. Yavaş, danışmanlı­k hizmeti adı altında 29 Mart 2011 tarihli 600 bin dolar bedelli senedi tahsili etmek amacıyla Kesgin

hakkında Ankara 29. İcra Müdürlüğü’nden icra takibi başlattı. Bu icra takibi sürerken de aynı alacağa istinaden teminat olarak verilen ve bedelsiz kaldığını bildiği 5 Kasım 2009 tarihli 600 bin doları bedelli senedi Ankara 8. İcra Müdürlüğü aracılığıy­la işleme koydu. İddianamed­e, Yavaş’ın bu şekilde icra takibi yapmak suretiyle “mükerrer tahsilat” yapmaya çalışarak “görevini kötüye kullandığı” kaydedildi. Yapılacak yargılama sonucu Mansur Yavaş’ın ceza alması durumunda, belediye başkanı olsa bile başkanlığı düşecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye