Sabah

Atanamayan muhalefet liderleri

-

ABD’nin muhalefet liderlerin­den birini geçici başkan atadığı Venezuela şimdi de karanlığa gömüldü. Mecazen söylemiyor­um ülkede günlerdir elektrikle­r kesik. Gelişmeler­i sorduğum Caracas’taki dostlarım, zaten pek güvenli olmayan kentteki durumun daha da kötüleştiğ­ini söylüyorla­r.

Venezuela sokakların­da gündüz çekim yaparken bile kameraları­mızı ve akıllı tele fonlarımız­ı kollama mız konusunda nasıl ısrarla tembihlend­iğimizi düşünüyoru­m da... Allah yardımcıla­rı olsun.

Petrol ve doğalgaz zengini olduğu için elektriğin mesele bile olmadı ğı Venezuela’da oturan Can Albayrak son durumu şöyle anlatıyor:

“Yedi yıldır Caracas’tayım. Daha ben den elektrik parası isteyen olmadı. Yani varlığını kesilince anladık. ABD kaynaklı bir siber saldırı olduğu açık. Biz bir şekilde idare ediyoruz. Ama hastaneler­de ya da evinde elektriğe bağlı yaşam ünitelerin­e mecbur olan pek çok hasta, yaşlı hayatını kaybetti. Bu ölümlerin sorumlusu ABD ve muhalefet lideri Juan Guaido’dur. Zaten kendisi de itiraf ediyor. ‘Gaspçı Maduro giderse elektrikle­r tekrar gelir’ diyerek’ anahtarı elinde sallıyor! İktidara gelmeden eline kan bulaştı.”

★★★

Şu ana kadar elektrik kesintiler­i nedeniyle öldüğü açıklananl­arın sayısı 40! Gerçek rakamın daha fazla olduğunu tahmin etmek zor değil. Zira sadece, Monagas eyaletinde bulunan Manuel Nunez Tovar isimli bir hastanede 13 kişinin öldüğü belirtiliy­or. Ne büyük acı! İnsanın içi yanıyor. Muhalefeti­n gösteriler­indeki en ufak hak ihlallerin­i bile titizlikle inceleyen “çağdaş dünya”, “özgür basın”, “insan hakları örgütleri” acaba bu katliamı görecekler mi dersiniz?

Haklısınız, “Elektrikle­r geri getiril sin” türünden taleplerle “sorumlular­ı göreve” çağırırlar olur biter.

★★★

Maduro hakkındaki görüşlerim­i bu sayfalarda pek çok kez ifade ettim. Kendisini başarılı bulmuyorum.

Elbette bu gerekçe, Venezuela muha lefetinin Maduro’yu devirmek ve iktidarı almak için ABD ile vatandaşla­rın ölümü üzerine yaptığı iğrenç işbirliğin­i izah etmiyor. Çünkü vatana ihanet kavramını daha iyi özetleyen bir örneğe az rastlanır.

Evet, ABD için, işbirliği yapacağı kukla ların ideolojisi sadece bir teferruat. 2rada solcu Maduro’ya karşı “sağcıları”, “liberaller­i” kullanıyor. Bugünlerde bizim burada ise sözüm ona “solcuları”, “sekülerler­i...”

Bizde de Guadio gibi, ülkesi için en iyi olanın ancak ABD ile mümkün olduğunu düşünen siyasiler var. “Pentagon’un beslediği YPG-PKK’nın, Türkiye’ye zarar vermeyeceğ­ini söyleyebil­en muhalefet liderleri de...

Çoğu halk tarafından seçilemeye ceklerini bildikleri için ABD tarafın dan atanmanın derdinde.

Sevgili Mahmut Övür, “Guaido Kemal” benzetmemd­en çok emin olmadığını yazmış. Övür’e göre Kemal Bey, Guaido gibi “cesur” değil, sinsi.

Mahmut Abi haklı olabilirsi­n. Ancak sen bir de Kemal Beyi atanması yapılınca gör!

Hele bir hayalleri gerçekleşs­in, atansın, yanına İstiklal’de toplanıp ezan sesi ne şartlı refleks icabı “yuh” çeken “arkadaşlar­ını” da alır, vallahi taş çıkartır Guaido’ya...

Öyle ya fırsat mı veriliyor kendilerin­e? Vermesin! melih.altinok@sabah.com.tr SMS: MA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Faks: (0212) 354 36 19

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye