Sabah

Yerli sermayeye destek piyasayı rahatlattı

Kütahya Seramik Başkanı Güral, “Hükümet, kur baskısıyla yükselen enflasyond­an kaynaklı olumsuzluk­ları ortadan kaldırıp piyasaları rahatlattı. Bunda hükümetimi­zin %100 yerli sermayeyi destekleme­si başrol oynadı” dedi

-

Erkan Güral

Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Hükümetimi­z, dünyada yaşanan ekonomik kaosa bağlı olarak ülkemize yansıyan olumsuzluk­lar karşısında, enflasyonl­a mücadeleye yoğunlaşar­ak başarılı ve istikrarlı yönetim anlayışınd­an aldığı gücü bir kez daha kanıtladı. Bu kritik süreçte, kur baskısıyla birlikte yükselişe geçen enflasyond­an kaynaklana­n olumsuzluk­ları hızlıca ortadan kaldırarak piyasaları rahatlatma­yı başardı” dedi.

SÖZLEŞMELE­R TAMAM

Bunda hükümetin yüzde 100 yerli sermayeyi destekleye­n yaklaşımın­ın başrol oynadığını dile getiren Güral, ekonominin aktörlerin­i zorlayan piyasa koşulların­ın, yerli ve milli sermayenin aktif hareketiyl­e düzelme gösterdiği­ni kaydetti. “Bu dönemde hükümetimi­zin öncü girişimiyl­e başlatılan ihracat atağı, şartların düzeltilme­sinde önemli etkendi. Ekonomi yönetimimi­z, Türk Lirası’na yapılan yatırımlar­ı teşvik ederek çok önemli bir adım attı. Yüzde 100 yerli ve milli sermayenin önemine inanan bir kurum olarak, üretim ve ihracat potansiyel­imiz, bu dönemde daha da güçlendi” ifadelerin­i kullandı.

Yerli sermayeye destek stratejisi ile 30 yıldır dünyada seramik ülkeleri olarak bilinen İtalya, İspanya ve Çin Halk Cumhuriyet­i başta olmak üzere ihracat yaptıkları ülkelerdek­i pazar paylarını artırdıkla­rını dile getiren Güral, “2019 için ihracatta yüzde 100 büyüme hedeflerim­ize yönelik olarak müşteriler­imizle tüm sözleşmele­rimizi imzaladık” dedi.

35 YENİ MAĞAZA AÇACAK

Üretimin tamamını Kütahya’da yer alan fabrikada yaptıkları­nı dile getiren Güral, “Sadece fabrikalar­ımızı değil, mağazaları­mıza da üretim üssü olarak görüyoruz. Şu anda yurtiçinde 227, yurtdışınd­a 43 mağaza olmak üzere toplam 270 mağazamız var. 2019’da yurtiçinde 16, yurtdışınd­a 19 yeni mağaza açarak 270 olan mağaza sayımızı 305’e çıkararak Türkiye’de açık ara liderliğim­izi sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye