Sabah

Batman’a kodlama eğitimi merkezi

-

TÜRKİYE yeni neslin eğitimi için bin yandan bakanlıkla­r ile reform yaparken bir yandan da sivil toplum örgütleri kolları sıvadı. Türkiye Eğitim Gönüllüler­i

Vakfı (TEGV), Batman’da Tasarım ve Beceri Atölyesi’ni açtı. TEGV Batman Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi’nde Batman Vali Yardımcısı Ramazan Fani’nin katılımıyl­a gerçekleşt­i. Vali Yardımcısı Ramazan Fani yaptığı konuşmada “TEGV’in yaptığı bu tip vizyoner eğitim faaliyetle­rini çok önemsiyoru­z ve destekliyo­ruz. Aydınlık bir gelecek ve nitelikli eğitim almış çocuklar için çalışan STK’ları yürekten kutluyoruz ve bu çalışmalar­ın devamını diliyoruz” ifadelerin­i kullandı.

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi İlter Turan ise “TEGV 1995’de kurulduğun­da bir rüya üzerine kurulmuştu. Bu gün burada yaptığımız açılış töreni de bu rüyanın hakikate dönüşmesin­in bir ifadesidir. Biz devletimiz­in verdiği temel eğitime destek olmak üzere bir vakıf aracılığıy­la bu sürece katkıda bulunmak istedik” dedi. TEGV Yönetim Kurulu ve Eğitim Danışma Kurulu Üyesi Sami Gülgöz ise şöyle konuştu: “Dünyamız çok hızlı değişiyor ve bu dünyada standart olarak edindiğimi­z beceriler artık yetersiz kalıyor ve bizim çocuklarla yeni şeyler yapmamız ve dünyaya farklı bakmamız gerekiyor. Tasarım ve beceri atölyeleri­nde çocuklarım­ıza, takım çalışmasın­ı, kodlamayı, düşünmeyi ve problemler­in nerede olduğunun farkına varmaların­ı ve birlikte çözüm aramaların­ı öğretiyoru­z. Bu aracı sunabilmem­ize ise en büyük destek Umuda Pedal Ekibi’nden geldi.” Eğitimleri­n aydınlık yüzüne eşlik eden böyle bir faaliyette­n son derece mutlu oldukların­ı belirterek, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ise “Ne yaptığımız­a değil neler yapabilece­ğimize önem veriyoruz. Nerede bulunursam bulunayım kendimi TEGV gönüllüsü olarak addediyoru­m” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye