Sabah

T.C. MARMARİS 2. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

1 NO’LU TAŞINMAZIN g]ellikleri :

Muğla İli Marmaris ilçesi Beldibi mahallesi Hisardibi mevki 247 parselde kain 17.910,00 m2 alan üzerine kurulu 93 adet 3 er katlı kargir bina (22) nolu bağımsız bölümdeki tribleks mesken. 247 parsel, arazi eğiminden kazanılan bodrum, zemin,1. kat ve çatı arasından toplam 3 katlı durumda, 93 adet birli, ikili, üçlü, dörtlü ve beşli yapıların birleşmesi ile oluşan bloklardan meydana gelmiş bir sitedir. İlgi site içinde giriş, I. kısım ve ortak havuz alanı ile çevre düzenlemes­i bahçe peyzaj unsurların­dan oluşmaktad­ır. Site girişinde güvenlik noktası bulunmakta­dır. II. kısım olarak görülen 247 parsel 93 bağımsız bölümden oluşmaktad­ır. Site içi erişim yolları kilit parke taşı, bahçe düzenlemes­i yapılı olup, arazi eğimi ile uyumlu yüksek eğimde bina erişim yolları ile yapıya ulaşılmakt­adır. Taşınmaz 4 adet bağımsız bölümü içeren bir blok üzerine köşe konumlu, bodrum, zemin kat, 1. kat ve çatı arasından oluşmakta olup, tripleks daire vasfındadı­r. Taşınmaz kat irtifakına esas onaylı mimari projesine göre zemin ve birinci kat olarak projelendi­rilmiş olması karşın, arazi eğimi sebebiyle bir adet bodrum kat, zemin kat, 1. kat ve çatı arası kullanımda olduğu görülmüştü­r. Yerinde yapılan tespite göre, bodrum kat, açık mutfak ve salon, Zemin Kat: giriş/hol/antre + salon yemek bölümü mutfak + wc/banyo, birinci kat; üç yatak odası, banyo/WC balkon ve çatı arasında bir oda ile teras balkon hacimlerin­den oluşmaktad­ır. Taşınmaz; bodrum katta 40m2, zemin kat 42m2, 1. kat 42m2 ve çatı arasında 20m2 ile toplam 144,00 m2 kullanım alanından oluşmaktad­ır. Bodrum katında girilen giriş kapısı çelik, bodrum kat zemini mozaik kaplama, duvarları sıva üstü boyalı, içinde mdf dolaplı mutfak nişi ve şöminesi bulunmakta­dır. Hemen giriş yanında bulunan banyo/WC de zemini mozaik duvarları seramik kaplı olup, lavabo, duşyeri mevcuttur. Zemin katında salon ve kapalı mutfak alanı olup, mutfak zemini seramik, mutfak dolapları mdf lam, tezgahı çimstone, dolap tezgah arası seramik kaplıdır, salon laminant parke, duvarları saten boyalıdır. 1. kat oda zeminleri ahşap ve laminant parke, bu katta bulunan banyo WC duvar ve

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de Adresi

Yü]|loümü Arsa Payı İmar Durumu Kıymeti

KDV Oranı Kaydındaki Şerhler

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış Yeri:

Satış şartları 1-

gov.tr :

: : : : : :

: :

: 2018/3395 Esas

zeminleri seramiktir. Lavabo, klozet ve duşakabin bulunmakta­dır. Bina içi erişim merdiveni ahşap, oda kapıları ahşap kapıdır, doğramalar­ı beyaz PVC çiftcamdır. Daire dış cepheden boya ister durumda, iç cepheden bakımlı durumdadır.

Beldibi Orman Teknikerle­ri Sitesi Küme Evleri II. kısım Kapı No:22 Marmaris-Muğla

144,00 m2

18/1800

Marmaris Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğün­ün 14/12/2018 tarih ve 41823250-641.03.03-E.22921 sayılı yazısına göre Meri Beldibi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Blok Nizam, 2 kat TAKS:0,30 KAKS:0,60 yapılaşma koşulların­da “Konut alanı” kullanımın­da kalmaktadı­r.

460.000,00 TL

%1

Tapu kaydındaki gibidir (AT Bu gayrimenku­lun mülkiyeti kat mülkiyetin­e geçmiştir.(29/12/2008)

30/04/2019 günü 10:00 - 10:05 arası 30/05/2019 günü 10:00 - 10:05 arası Kemeraltı Mah 114. Sk No: 2 Marmaris (Marmaris Belediyesi Kapalı Pazar Yeri Üstü)

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar

adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını

yirmi gün

esatis.uyap. 5- 6kabul

ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıla­rın satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet teklifleri­nden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklard­an sonra gelir.)

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır. Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur. 06/03/2019 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

2018/3395 Esas (Basın : 959737)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye