Sabah

ABD’NIN SIBER SALDIRISI BEBEKLERI ÖLDÜRDÜ

9enezuela’da perşembe günü başlayan elektrik kesintisi devam ederken Devlet Başkanı Maduro ABD’nin elektrik hatlarına siber saldırı düzenlediğ­ini söyledi. Elektrik kesintisi nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti

-

Venezuela’da ülkeyi iki gün karanlıkta bırakan elektrik kesintisi 23 kentte devam ederken Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kesintinin arkasında ABD komplosunu­n olduğunu açıkladı. Elektrik kesintisi nedeniyle 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ciudad Guayana kentindeki bir elektrik santralind­eyse önceki gün bir patlama meydana geldi.

Başkent Caracas’taki devlet başkanlığı sarayı Miraflores’in önünde düzenlenen mitingde konuşan Maduro, geçen perşembe meydana gelen ve Venezuela’yı yaklaşık iki gün karanlıkta bırakan elektrik kesintisin­e, ülkenin büyük bölümüne elektrik sağlayan Guri Elektrik Santrali’ne düzenlenen siber saldırının neden olduğunu açıkladı. Maduro, Venezuela’nın bir “yıpratma savaşıyla” karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bugün ülkedeki elektrik kesintisin­in neredeyse yüzde 70’ini gidermişti­k ancak elektrik hatlarına, yalnızca ABD hükümetini­n sahip olduğu yüksek teknoloji kullanılar­ak yapılmış bir saldırı düzenlendi” şeklinde konuştu. Maduro, halkından anlayış beklediğin­i ifade ederek, “Zor bir dönemdeyiz, yoğun bir şekilde çalışıyoru­z. Son yıllarda üstesinden geldiğimiz diğer büyük sıkıntılar gibi bunun da üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

h/.( .$5$1/,.7$

Öte yandan Bolivar eyaletinin başkenti Ciudad Guayana’da bir elektrik santralind­e dün bir patlama oldu. Yerel medya santraldek­i patlamanın nedeninin henüz bilinmediğ­ini, patlama sonrası bölgede elektrikle­rin kesildiğin­i duyurdu. Venezuela’nın büyük bölümüne elektrik sağlayan Simon Bolivar hidroelekt­rik santralind­e perşembe günü meydana gelen arıza nedeniyle ülkenin 23 eyaletinin 22’sinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. Elektrik kesintisi nedeniyle 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaşanan ölümlerin pek çoğunun yeni doğan ünitesinde yatan bebekler ve diyaliz hastaların­dan oluştuğu bildirildi.

 ??  ?? Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye