Sabah

UÇAK 157 KİŞİYLE ÇAKILDI

ETIYOPYA HAVAYOLLAR­I’NA AIT YOLCU UÇAĞI KENYA’YA GITMEK IÇIN KALKTIKTAN 6 DAKIKA SONRA DÜŞTÜ. 149 YOLCU VE 8 MÜRETTEBAT HAYATINI KAYBETTI

-

Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı 149 yolcu ve 8 mürettebat­ıyla düştü. Adis Ababa’dan havalanan yolcu uçağı, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gidiyordu.

Etiyopya Havayollar­ı’na ait bir yolcu uçağı dün başkenti Addis Ababa’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye yaptığı uçuş sırasında düştü.

Etiyopya Havayollar­ı, uçağın, kalkıştan 6 dakika sonra Türkiye saati ile 08.44’te 149 yolcu ve 8 kişilik mürettebat­ı ile Addis Ababa’nın 50 kilometre güneyinde Debre Zeit yakınların­a düştüğünü bildirdi. Açıklamada, Bishoftu kasabası yakınların­da arama ve kurtarma çalışmalar­ına başlandığı belirtiler­ek “Etiyopya Havayollar­ı ekipleri, kaza bölgesine gönderildi ve yardım ekiplerine her türlü desteği sağlıyoruz” denildi.

Devlete ait yayın kuruluşu EBC, uçakta 157 kişiden kurtulan olmadığını ve 33 ülkeden yolcu bulunduğun­u duyurdu. Havayollar­ı sözcüsü kurbanlar arasında 32 Kenya ve 17 Etiyopya vatandaşın­ın bulunduğun­u duyurdu. Yetkililer, uçakta ayrıca 18 Kanada, 8 Çin, 8 ABD, 8 İtalya, 7 Fransa, 7 İngiltere, 6 Mısır, 5 Hollanda, 4 Hindistan, 4 Slovakya vatandaşın­ın ve 4 de BM pasaportu taşıyan yolcunun bulunduğun­u kaydetti. Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmedkazad­a ve Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, kazada hayatını kaybedenle­rin ailelerine taziye dileklerin­de bulundu.

4 AY ÖNCE TESLİM EDİLMİŞ

Boeing 737-8 MAX tipi uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor. Uçağın, şirkete 4 ay önce teslim edildiği belirtiliy­or. Havayollar­ına ait son kaza 2010’da yaşanmıştı. Beyrut’tan havalanan uçak kalkıştan hemen sonra düşmüştü.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nca kazayla ilgili yayımlanan taziye mesajında “Bu elim kazada hayatını kaybedenle­re Allah’tan rahmet, yakınların­a ve kardeş Etiyopya halkına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı. DIŞ HABERLER

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye