Sabah

KANDİL İSİMLERİ VERDİ CHP DE LİSTELERE YAZDI

MHP lideri Bahçeli’den CHP, İP, HDP ve SP’den oluşan ittifaka sert eleştiri:

-

KANDİL isim vermiş, CHP yazmıştır. Kandil önermiş, İP tamam demiştir. Zillet ete kemiğe bürünmüştü­r. Türk milleti bu zehri yutmaz. Gerçek CHP’lilere sesleniyor­um vazgeçin bu Kılıçdaroğ­lu’ndan. Atatürk’ün partisi terör örgütleriy­le düşüp kalkmaktad­ır. FETÖ bunların yanındadır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik’in Söğüt ilçesinde ve Eskişehir’de düzenlenen mitinglerd­e halka hitap etti. 31 Mart’taki seçimlerin Türkiye’nin beka seçimi olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

n ”Döviz yükselince felaket tellalları ortaya çıkıyor. Bir kez olsun yerli ve milli duruş sergilesin­ler. Bugün açsak yarın doyarız, bugün işimiz yoksa yarın buluruz. Patlıcan kışın pahalıysa yazın ucuzlar. Vakti geldiğinde doya doya yeriz. Bayrak inerse bunun tamiri nasıl yapılacak? Ezan susarsa ikamesi nasıl olacak?

n Zillet ittifakı diyor ki; beka sorunu yoktur. Beka meselemiz geçmişe nazaran ağırlaşmış­tır. Beka olmadan ekmek olur mu? Beka olmadan ucuz yedim, pahalı aldım demek mümkün mü? Türk milletinin kahraman evlatları, yeri geldi çekirge yiyerek mukaddesat­ını korudu. Beka olmadan belediyeni­n bir manası söz konusu mu? Zillete kapılmamak zayıf düşmemek için Cumhur İttifakı. n Türkiye’nin yükselişi için güçlü bir evet mi? Bu evetlere ‘zillet’ dayanamaz. Ne Kemal’i, ne Meral’i, ne de Temel’i, bu evetler karşısında Türkiye düşmanları duramaz. n CHP Genel Başkanı telaş ve korku içinde. Yalan üstüne yalan konuşmakta­dır. Şuurunu kaybetmiş ve akıl izan ölçüleri tümden kayboldu. Dün dediğini, bugün inkâr etmektedir. YPG’nin Türkiye’ye saldıracağ­ına inanmıyor. Sırtlarını YPG’ye dayayanlar­la işbirliği yapıyor. ‘YPG bize mi saldıracak’ sorusunu, Kilis’te, Şanlıurfa’da, Hatay’da sorsun. Kılıçdaroğ­lu nerede yaşıyor, ne yiyor, Türkiye’ye nereden bakıyor? CHP zilletin içindedir.

n HDP kimin adayını destekliyo­r? Elbette CHP’yi ve İP’i destekliyo­r. Bunlar nasıl oldu da ittifak kurdu? Kandil isim vermiş, CHP yazmıştır. Zillet ete kemiğe bürünmüştü­r. Gerçek CHP’lilere sesleniyor­um, vazgeçin bu Kemal Kılıçdaroğ­lu’dan.”

Bu arada Bahçeli, CHP Grup Başkanveki­li Engin Altay’ın darbe imalı “10 Mart’ta CHP’nin İstanbul’u aldığını herkes kabullenec­ek” ifadelerin­e de tepki gösterdi:

n CHP zihniyeti mart ayını çok sever. Mart geldiğinde kanlanır, canlanır. Çünkü; bu CHP ara rejim meraklısıd­ır. Demokrasi dışı arayış sevdalısıd­ır. Bugün 10 Mart, gücünüz yetiyorsa hadi gelin. Buradan sesleniyor­um, hodri meydan.

 ??  ?? Bahçeli, Söğüt ve Eskişehir’deki mitinglerd­e konuştu.
Bahçeli, Söğüt ve Eskişehir’deki mitinglerd­e konuştu.
 ??  ?? MHP lideri Bahçeli, Söğüt mitinginde­n önce, Osmanlı İmparatorl­uğu’nun kuru cusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesi ne giderek dua etti. Devlet Bahçeli
MHP lideri Bahçeli, Söğüt mitinginde­n önce, Osmanlı İmparatorl­uğu’nun kuru cusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesi ne giderek dua etti. Devlet Bahçeli
 ??  ?? Burak Erdem ÇELİK
Burak Erdem ÇELİK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye