Sabah

Yola devam

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

&+3 |nemli kent lerden bazılarınd­a belediyele­ri alsa da ülkede bir değişiklik Olmayafak.

u 0DUW gelse ve artık siyasi gerginlikl­eri bir geride bıraksak... Ama bu düşünceler­im galiba ham hayalden öteye geçmiyor. Çünkü bir seçim bitse de siyasi rekabet ve siyasi tatminsizl­ikler bitmez ki...

Rakipsizli­k

Burada önemli olan, $. 3DUWL’ye ve Tayyip Erdoğan’a rakip olacak bir oluşumun 20 yıla yakın süredir mey dana çıkmamış olmasıdır. Bu gerçeğin ışığında özellikle ana muhalefet olan CHP’nin titreyip kendine gelmesi gere kiyor.

Bahçeli’nin başarısı...

Deniz Baykal’ın FETÖ’cü kaset komplosu ile devril diği günleri hatırla yın. Aynı dönem de yine bir FETÖ kaset komplo su ile MHP’de de bazı millet vekilleri hedef alınmıştı. MHP bu krizi Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin olaya BAŞYAZI hakim olması ile geride bıraktı. Sonuçta MHP Cumhur İttifakı’nın kurucusu olarak muhalefett­e ki iktidar konumunda değil mi? Devlet Bahçeli’nin siyasal aklı, MHP’yi önemli bir konuma taşımış bulunuyor.

Kılıçdaroğ­lu’nun yetersizli­ği

Buna karşı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun yönetimind­eki CHP, ülkenin yönüne herhangi bir katkıda bulunmakta­n çok uzakta. Ülkenin en hayati ve gerçek ten beka sorunu olarak nitelenebi­lecek problemler­inde, CHP’nin neyi savun duğu veya ne düşündüğü pek bilinmi yor. Daha da kötüsü Kılıçdaroğ­lu’nun, bazı sorunlarda ülkenin çıkarları doğ rultusunda değil de, sanki bir dış ülke siyasetçis­iymiş gibi konuşması değil mi?

Yola devam

Kısacası 31 Martta CHP önem li kentlerden bazılarınd­a belediye baş kanlıkları­nı alsa da, ülkenin yönün de bir değişiklik olmayacak. Çünkü ne genel seçim ne de başkan seçi mi var gündemde. AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan,31 Marttan sonra da iktidar dümeninin başında bulunacakl­ar. Ama bu arada CHP’nin DSP’ye kaptırdığı koltuklar, önümüzde ki yıllar boyunca tartışılac­ak.

 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ??
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye