Sabah

Bu kalede yıllarca kalır

-

DOUKARA’NIN şutunu, Bahadır’ın şut gibi kafa vuruşunu Muslera’nın kurtarması maçı ve pozisyonla­rı ne kadar dikkatli izlediğini­n bir göstergesi­dir. Galatasara­y taraftarla­rı Muslera’ya sahip çıkıp, bilerek yıpratma politikası yapanlara prim vermemeli. Eğer 41 yaşındaki Buffon, 38 yaşındaki Casillas, 37 yaşındaki Petr Cech hâlâ vazgeçilme­z ise Galatasara­y’ın kalesinde Muslera “FIt” haliyle daha uzun süre oynar.

Feghouli’nin attığı şans golüne kadar oyun ve pozisyon hakimiyeti Galatasara­y’ın elindeydi. GolDE DIAGnE’nIn pozIsyonu tAkIp EDIp, AyAğınDAkI topu EtkIlI pAsA DönDürmEsI­nIn pAyı vArDı. Ancak; gol sonrası Belhanda başta olmak üzere Galatasara­y el frenini çekip takım oyunundan uzaklaşıp anlamsız biçimde bireysel bir yapıya büründü. Özellikle Ndiaye’nin orta alanda yalnız kalması ve yeterince yardım alamaması Antalya’nın göbekten Galatasara­y kalesine kolay hücum etmesini sağladı. Terim’in genelde Ndiaye-Fernando, Ndiaye-Selçuk, Ndiaye-Donk ikilisini oynattığın­ı düşünürsek tek Ndiaye ile oynamak bence “AtEşlE oynAmAk” gibiydi. Muslera kurtarışla­rıyla bu ateşi hep söndürdü. Terim’in mutlaka Luyindama’nın kulağını çekmesi gerekir. Bir stoper bu kadar riskli oynar mı? DoukArA’nın Gollük şut AtmAsınA LuyInDAmA’nın lAuBAlI tAvrı nEDEn olDu.

Antalya’nın göbekten etkisini önlemek için Fatih Terim ikinci 45 dakikaya doğru bir hamleyle EmrE AkBABA yErInE Donk’lA BAşlADı ve hem Ndiaye’yi rahatlattı hem de orta alanı güçlendird­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye