Sabah

BİR GÜNDE 2 TRAJEDİ

-

Bursa’da yaşındaki Elmar Dahil su dolu kovaya düşüp hayatını kaybetti. İnegöl’de ise Bursa’da anne ve babası dere kenarında halı yıkarken akıntıya kapılan 5 yaşındaki Yağmur boğuldu

olay önceki gün öğle saatlerind­e meydana geldi. 2 yaşındaki Elmar Dahil, annesi Fatma Dahil’in mutfakta çalıştığı sırada, salondaki su dolu temizlik kovasına düştü. Kızının kovaya düştüğünü fark etmeyen anne, yarım saat sonra küçük Elmar’ı su dolu kovanın içinde hareketsiz buldu. Kızını hareketsiz bir şekilde kovadan çıkaran anne feryat etmeye başladı. Fatma Dahil’in sesini duyarak eve koşan komşuları sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen ekipler küçük kızın hayatını kaybettiği­ni belirledi. İfadesi alınan Fatma Dahil, “Ben mutfakta çalışıyord­um. Kovanın içinde temizlik için su vardı. Kızım suyun içine düşmüş. Ben bulduğumda cenin pozisyonun­da kovanın içinde hareketsiz yatıyordu. Hemen kızı kovadan çıkarıp komşularım­a seslendim. Çocuğumun düştüğünü fark etmedim” dedi.

Diğer olay ise Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana geldi. İlçeye bağlı kırsal Akıncılar Mahallesin­de yaşayan Muhsin ve Garipşah Aydın çifti, halı yıkamak için mahallenin yakınındak­i dereye gitti. Aydın çifti halıları yıkamaya başlarken, 5 yaşındaki kızları Yağmur’da, derenin kenarında oynamaya başladı. Ancak bu sırada dengesini kaybedince suya düştü. Kızının suda sürüklendi­ğini gören baba Muhsin Aydın, kurtarmak için peşinden koştu. Ancak akıntıya kapılan Yağmur, suda kayboldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, derede yaptıkları aramada, Yağmur’un cansız bedenini düştüğü yerin 500 metre ilerisinde çalılara takılmış halde buldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye