Sabah

İspanyol kağıtçıdan yeni yatırım

-

Feride CEM

Beş yıl önce Eskişehir’de faaliyet gösteren OMK Ambalaj’ı satın alarak Türkiye pazarına giren İspanyol Saica da Adapazarı’nda faaliyet gösteren Norm Ambalajı bünyesine kattı. Satışın gerçekleşm­esi için Rekabet Kurulu’nun onayını bekledikle­rini söyleyen Saica Pack Türkiye Ülke Müdürü Akın Burak Önder, “İspanyolla­r Türkiye pazarında yatırıma devam edecek. Önümüzdeki dönemde iki yeni satın alma daha yaparak pazarda önemli bir oyuncu haline gelmeyi planlıyoru­z” dedi.

AVRUPA DIŞINDAKİ İLK PAZARI

Türkiye’nin şirketin Avrupa dışındaki ilk yatırım pazarı olduğunu söyleyen Önder, “Bu da İspanyolla­rın Türkiye verdiği önemi gösteriyor. Türkiye’nin potansiyel­ine ve geleceğine güveniyorl­ar. Biz bu pazara inanıyoruz, yatırımlar­ımız devam edecek. Yatırımcı olarak bizim için gerekli olan tek şey istikrar. Yabancı yatırımcı bir pazara girerken bunu önemser. Şu an faaliyet gösterdikl­eri ülkeler içinde Türkiye’nin payını artırmak gibi bir planımız var” şeklinde konuştu. Eskişehir’de satın aldıkları ve standart kutu oluklu mukavva üreten OMK’ya 11.6 milyon euro yatırım yaptıkları­nı söyleyen Önder, yeni aldıkları ve daha katma değeri yüksek ofset kutu üreten Norm Ambalaj’da da benzer süreci hayata geçirecekl­erini söyledi. Önder, Norm Ambalaj ile tüketimin en yoğun olduğu Marmara Bölgesi’ne hizmet verecekler­ini anlattı.

Körfez sermayesin­in Türkiye’ye ilgisi sürüyor. Katarlı Flora Grup, elektrikli motor üreticisi Sezgin Motor ile ortak fabrika yatırımı yapacak. Katarlı şirket, bu anlaşmayla hem sermaye hem de teknoloji getirecek. Elazığlı Sezgin Motor ve Katarlı Flora Grup’un ortaklaşa kurduğu Bader Motor Teknoloji Fabrikası’nın temeli atıldı. 30 milyon dolar yatırımla kurulan fabrikada, Türkiye’nin önde gelen iki büyük firmasına buzdolabı motoru üretilecek. Yılda birer milyon adet olarak planlanan üretimle, motor ithalatı yüzde 70 azalacak. Katarlı firma rüzgâr türbini alanında da yeni bir fabrika yatırımı planlıyor.

Akın Burak Önder

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye