Sabah

ŞEHIT öğRETMENLE­RIN ADı SıNıFTA YAşATıLACA­K

-

Demirköy ilçesinde bir lisede açılan bilim sınıfına şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz’ın adları verildi. Demirköy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde, Batman’ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik terör saldırısın­da şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ve Tunceli’de terör örgütü PKK mensupları­nca kaçırıldık­tan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın adının verildiği sınıf düzenlenen törenle açıldı. Törene, Demirköy Kaymakamı Kerem Yenigün, Tunceli’de terör örgütü PKK mensupları­nca kaçırıldık­tan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz ve kardeşi Yahya Yılmaz da katıldı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, şehitlerin adının okullarda, sınıflarda ve sokaklarda yaşatılmas­ından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Aybüke öğretmenim­iz iz bırakan ve gönlümüzü fetheden bir öğretmen. Allah nezdinde de ölmemiş şehit olmuş, dünyevi anlayışımı­zda da ülkemize hizmet veren bir vatansever­dir. Öğretmenim­izin adının yaşatılmas­ından dolayı onur ve gurur duyuyorum” dedi.

MUTLULUK SAdARDI

Şehit öğretmen Aybüke’nin babası Sadık Yalçın da kızının en çok istediği ve severek yaptığı öğretmenli­k mesleğini bir yıl yerine getirebild­iğini belirtti. Etrafına mutluluk saçan, öğrenciler­ini mutlu etmeyi, şarkı söylemeyi seven bir öğretmen olduğunu ifade eden Yalçın, kızının adının sınıfa verilmesin­den dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye