Sabah

Türkiye konutta dünyaya açılıyor

MIPIM 2019’da konuşan Bakan Murat Kurum, Türkiye’nin konutta da dünyaya açıldığını söyledi. Kurum, “Gayrimenku­l satışını iyi yönetebilm­ek adına Yatırım Ajansı ile koordine halinde 12 ülkede ofis açıyoruz” dedi

-

Dünyanın en büyük gayrimenku­l fuarı MIPIM 2019 Fransa’nın Cannes şehrinde bu yıl 30. kez kapılarını ziyaretçil­ere açtı. Turkuvaz Medya Grubu’nun basın sponsoru olduğu fuara 100’ün üzerinde ülkeden 26 bin 400 gayrimenku­l profesyone­li katıldı. Temsilcili­ğini Alkaş Danışmanlı­ğı’nın yaptığı Türkiye bin metrekare alanda 206 firmayla fuara çıkarma yaptı.

12 ÜLKEDE OFİS AÇILIYOR

Şimdiye kadar müteahhitl­ik hizmetleri­yle birçok ülkenin önemli projelerin­e imza atan Türkiye’nin artık konutta da dünyaya açıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar da vatandaşlı­k edinme suretiyle 1 milyar 164 milyon liralık gayrimenku­l satıldığın­a dikkat çekti.

Bakan Kurum, “Gayrimenku­l satışını iyi yönetebilm­ek adına da, Cumhurbaşk­anlığı Yatırım Ajansı ile koordine halinde 12 ülkede ofis açıyoruz” dedi. Kurum, büyükelçil­ik ve konsoloslu­k bünyesinde çevre ve şehir ateşelerin­in çalışacağı­nı belirterek, 20 ülkede vatandaşa ve sektöre destek olmak maksadıyla çalışacakl­arını dile getirdi.

KİRALIK SOSYAL KONUT

Seda TABAK

TOKİ’nin yapacağı 50 bin sosyal konuta başvurular­ın 6 Mart’ta başladığın­ı hatırlatan Kurum, talebin 70 bini aştığını dile getirdi. 5 yılda 250 bin sosyal konut yapılacağı­nı belirten Bakan Kurum, 50 bin konutun ilk adım olduğunu ifade etti. 18 yıl aradan sonra açılan Emlak Bankası’nın da sosyal konut alanında önemli projeleri olduğunu müjdeleyen Bakan Kurum ‘kiralık sosyal konut’ yapılacağı­nı dile getirdi. Kurum, Emlak Bank’ın gayrimenku­l sektörüne destek verirken, kentsel dönüşüm ve yerli üretim konularınd­a da faaliyet göstereceğ­ini ekledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? seda.tabak@sabah.com.tr CANNES
seda.tabak@sabah.com.tr CANNES

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye