Sabah

İSTİKLAL MARŞI yaşında

Türk milletinin bağımsızlı­k sembolü olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yılı unutulmadı. Milli şair Mehmet Akif Ersoy tüm yurtta duygu dolu etkinlikle­rle anıldı

-

12

Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü tüm yurtta çeşitli etkinlikle­r düzenlendi. 7’den 70’e vatandaşla­rın istiklal mücadelesi ve ruhunu hatırladığ­ı günün anısına okullarda düzenlenen programlar­da minik öğrenciler­in İstiklal Marşı’nı heyecan ve coşku içinde okuması duygu dolu anlar yaşattı. Düzenlenen tiyatro oyunları ile de İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemdeki ruh bir kez daha hafızalara kazındı.

MANEVİYAT SEMBOLÜ

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı Ankara’daki Tacettin Dergahı’nda da ‘İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’ gerçekleşt­irildi. İstiklal Marşı’nın mehter takımı eşliğinde söylenmesi­yle başlayan programa birçok okuldan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu marş bizim inkılabımı­zı anlatır’ dediği İstiklal Marşının bir yenilenme olduğunu kaydederek, “İstiklal Marşı Türk dilinin en güzel örneklerin­den biridir, tefekkürdü­r, heyecandır, şanlı mazimizdir, kahramanlı­k destanımız­dır, dik bir duruştur, milli mutabakatt­ır, maneviyat sembolüdür.

İstiklal Marşı aynasından kendimize şekil verdikçe Türk milleti devletiyle ilelebet payidar kalmaya devam edecektir” dedi.

AKİF’İN RUHU BURADA

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon da, “Burada bir Mehmet Akif ruhu yaşıyor. Burası İstiklal Marşının yazıldığı mekandır. Bu yer bizim en mutlu olmamız gereken, devamlı ziyaret etmemiz gereken yerlerden biridir” dedi. Etkinlikle­r kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir’de gazi, şehit aileleri, emekli özel harekatçıl­arla kahvaltı yaptı. Bakan Soylu “Bizlere Allah tekrar bir Mehmet Akif aratmasın, tekrar bir İstiklal Marşı yazdırması­n” temennisin­de bulundu. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy sosyal medyada da en çok konuşulanl­ar listesine girdi.

 ??  ?? Mehmet Akif Ersoy’un haya ta gözleri ni yumduğu, İstiklal Cadde si üzerindeki Mısır Apartma nına Türk bay rağı asıldı.
Mehmet Akif Ersoy’un haya ta gözleri ni yumduğu, İstiklal Cadde si üzerindeki Mısır Apartma nına Türk bay rağı asıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye