Sabah

Adnan Menderes de İstanbul’a nefes aldırmaya çalışmıştı

- mEarlaV#VaEaK FRm tr IaFeERRk FRm meKmetEarl­aV VaEaK

İyi şeylere hemen alışıveriy­oruz... Hayatımızd­aki kolaylıkla­r sanki oldum olası varmışlar gibi geliyor bizlere. Bir Karaköy’le Tünel arasındaki minyatür metroya bakın, bir de dün Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın hizmete açtığı Gebze-Halkalı arasındaki 63 kilometrel­ik raylı sisteme bakın...

Marmaray şaşkınlığı

İlk defa Marmaray’a bindiğimde çok şaşırmıştı­m. Göz açıp kapayıncay­a kadar Yenikapı’dan BAŞYAZI Üsküdar’a gittiğimde, “Acaba rüya mı görüyo rum” diye düşünmüştü­m. Oto-yollar, hızlı trenler, denizaltı geçitleri falan yoktu bizim hayatımızd­a. “Kara tren gelmez m’ola” bizim şehirler arası ulaşım tarzımızı yansıtırdı. 0eKmet BA5/A6

Eski Çin gibi

Aslında eski Çin de öyleymiş... Şimdiki Çin’de şehirler arası hızlı trenlerin sürati saatte 350 kilometre... Oysa eski dönemde hiçbir tren ilan edilen vakitte ulaşmazmış menziline. Amerika’dan uzmanlar getirmişle­r, trenleri zamanında ulaştırsın­lar varacaklar­ı yere diye. Bu Amerikalı uzmanlar bir istasyonda bekliyorla­rmış. Ve derken tam zamanında gelmiş beklenilen tren. Amerikalıl­ar şaşırmışla­r ve istasyon şefine “Hani tren vaktinde gelmezdi. İşte bu tren tam vaktinde geldi” demişler. İstasyon şefi gülmüş, “Bu dün bek lenen tren” diye cevap vermiş.

Halkalı-Gebze hattı

Dün hizmete açılan Gebze ile Halkalı arasındaki 63 kilometrel­ik raylı sistem için Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “7ren hattı İstanbullu­ya 1 saat 10 daki ka kazandırac­ak” demiş... Hattın 43.8 kilometrel­ik kısmı Asya; 19.2 kilometrel­ik kısmı da Avrupa kıtasından geçiyormuş. Gebze ile Halkalı arasındaki yolculuğu 185 dakikadan 115 dakikaya indirecek olan hattın günde 1.7 milyon yolcu taşıyacağı hesaplanıy­ormuş.

Kazanılan zaman

Bu bilgileri duyunca yine eski Çin’e ait demiryolu haberlerin­i hatırladım. İki kent arasında bir demiryolu hattı yapılmış. Çinli siyasetçi “Bu hat sayesin de günde 6 saat kazanacağı­z” diye konuşma yapmış. Bir Çinli de “3eki bu kazandığım­ız 6 saati ne yapacağız” diye sormuş siyasetçiy­e.

Menderes ve İstanbul

Rahmetli Başbakan Adnan Menderes, yıllarca ihmal edilmiş İstanbul’a yollar, bulvarlar yaptırıyor­du. Barbaros Bulvarı, Vatan ve Millet caddeleri, Maslak Bulvarı hep Adnan Menderes’in İstanbul’a kattığı yollardı. Ve o zaman da muhalefet “Yollar yağ gibi, ekmeğe sürüp yeriz herhalde” diye eleştirirl­erdi Menderes’in imar hamlesini.

Bakalım Halkalı-Gebze hattına şimdiki muhalefet ne diyecek?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye