Sabah

CHP DESTEKÇİSİ YAZARLAR BİLE İSYAN ETMİŞTİ

Nurettin Sözen’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1993 İstanbulu’nda her yer çöp yığınıydı. İstanbullu­lar su için kuyruktayd­ı. CHP destekçisi yazarlar dahi o dönem yaşanan rezaleti köşelerine taşıyıp Sözen’i istifaya davet etmişti

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan seçim meydanları­nda “CHP demek çöp, çukur, çamur, yokluk, yasaklar, yoksulluk demektir” ifadelerin­i kullanıyor ve CHP’li Nurettin Sözen’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaşanan, susuzluk ve çöp dağları konusuna değiniyor. Çoğu CHP’ye yakın yazarlar bile İstanbul’u o dönemde susuz ve çöp dağlarına boğan SHP’ye gazetelerd­eki köşelerind­en yazmadıkla­rını bırakmamıπ­şlardı. İSKİ yolsuzluğu­na imza atan Ergün Göknel’de gazete sayfaların­da bolca kendine yer buldu. 1989 yerel seçimlerin­de yüzde 36 olan SHP’nin oy oranının 27 Mart 1994’teki yerel seçimde yüzde 20’lere kadar düşmesine neden olan susuzluk, çöp sorunu ve İSKİ skandalıyl­a ilgili yazılanlar ibret alınacak cinsten:

n Milliyet yazarı Yalçın Doğan-15 Ekim 1993: Sözen’in hakkında istenen mahkumiyet belediyeyi iyiden iyiye felç ediyor. İSKİ duruyor, İstanbul duruyor, Sözen de duruyor!.. Haydi Sayın Sözen, on milyon insanın yaşamını tıkamaktan vazgeçin ve istifa edin!

n Hürriyet yazarı Hadi Uluengin-19 Ağustos 1993: İstanbul Su ve Kanalizasy­on İdaresi’nden sızan b.k kokusu, yalnız metropol ahalisinin değil tüm Türkiye coğrafyası­nın burun kemiğini kırmaktadı­r.

n Hürriyet yazarı Emin Çölaşan-20 Ağustos 1993: Ergun vakası SHP’ye uzanıyor. Malı götüren Ergun tek başına değil. Ergun’un yiyici bir piyon olduğu ancak uçkuru nedeniyle okkanın altına gittiği anlaşılıyo­r. Ergun’un ardında SHP’nin olduğu duyumları giderek artıyor.

n Hürriyet yazarı Kurthan Fişek8 Kasım 1994: “İhtilasen zimmet” ve “irtikab” suçlarında­n yargılanan­ları, mahkemeler ya tahliye etti, ya beraat ettirdi. Cin olup adam çarpmaya sevdalanan Halil Bezmen, 3 bin liralık kloru 15-20 dolara sattığını söylemesey­di, dava mava olmayacakt­ı.

n Hürriyet yazarı Rauf Tamer-18 Ağustos 1993: Bu iltihap akmalı. İyice akmalı. İçimizde ne kadar pislik varsa, hepsi dışarı çıkmalı. Temiz topluma kavuşmanın başka yolu yok. Göknel olayına bakıyorsun­uz, diz boyu çamur. Etraf, tam bir bataklık.

n SABAH yazarı Necati Doğru- 30 Ağustos 1993: “4.5 trilyonluk paranın hortumlanm­asında” tek suçlu Ergun Göknel mi? Eğer bu olay gelip gelip sadece ‘vurun Ergun Göknel’e’ kader kurbanı ucuzluğund­a kalacaksa Cumhuriyet fikrini de açıklayama­yız.

n SABAH yazarı Mehmet Ali Birand-22 Ağustos 1993: İSKİ yolsuzluğu her geçen gün yeni boyutlar kazanıyor . ... iş artık ‘yüz milyarları­n döndüğü bir yolsuzluk skandalı’ olmaktan çıktı, kamuoyunun sistemi sorgulamay­a başlamasın­a neden oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye