Sabah

FİYATI ARTAN tanzime girecek

Vatandaşın ucuz sebze-meyve ve bakliyat yemesi için kurulan tanzim satış noktaların­da 30 bin ton ürün satıldı. Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz, ´Her ürünü satacağız demiyoruz. Ama fahiş fiyata çıkan ürünü tanzime koyarız” dedi

-

Spekülatif artışların önüne geçmek amacıyla 11 Şubat’ta meyve-sebze, 26 Şubat’ta da bakliyat satışının başlatıldı­ğı tanzim satış noktaları fırsatçıla­ra balans ayarı oldu. Halkın büyük ilgi gösterdiği tanzim noktaların­da bir ayı aşkın sürede yaklaşık 15 bin ton yaş sebze-meyve ve 15 bin ton bakliyat olmak üzere 30 bin ton ürün satışı yapıldı. Tanzim satışın bugün 8 ilde 111 noktaya ulaştığını belirten Tarım Kredi Kooperatif­leri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, tanzim satış projesinin piyasada afaki fiyat artışların­ın önüne geçmek amacıyla başlatıldı­ğını belirtti.

HEDEFİMİZE ULAŞTIK

Tanzim satış noktalarıy­la vatandaşın uygun fiyata meyve-sebzeye ulaşması hedeflendi­ğini hatırlatan Poyraz, “Bizim satışları başlatmamı­zın ardından dev marketler de fiyatların­ı aşağıya çekti. Bugün gelinen noktada vatandaşla­rımız için uygun fiyatlı meyve-sebze ve bakliyat bulabilece­kleri alternatif­ler üretildi. Tanzim hedefe ulaştı” dedi.

ANINDA MÜDAHALE EDERİZ

Sistemde bir sıkıntının oluşması halinde tanzim satışlarla anında müdahaleni­n yapılacağı­na dikkat çeken Poyraz, “Bizim piyasanın her yerinde olmak gibi bir iddiamız yok. Her ürünü satacağız da demiyoruz. Zaman zaman rafa koymadığım­ız ürünler piyasada tanzim fiyatlarda­n devam ettiği sürece sorun görmüyoruz. Eğer bir üründe yine fahiş fiyat artışı yaşanırsa devreye girer ve o ürünü tanzime koyarız” diye konuştu.

Talep edilen noktalarda tanzim satış noktası kurdukları­nı anlatan Poyraz, şunları anlattı: “Belediyele­r Tarım Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı’mıza taleplerin­i iletiyor. Bize bakanlıkta­n gelen bilgi üzerine biz de tanzim satış noktası açıyor ve ürün satışına başlıyoruz. Bugün İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Samsun, Gaziantep ve Trabzon olmak üzere 7 ilde tanzim satış yapıyoruz. Bu illere son olarak 8 Mart’ta Şanlıurfa da eklendi. Böylece tanzim satış yapılan il sayısı 8’e çıktı.”

 ??  ??
 ??  ?? betul.alakent#sabaK.com.tr Betül ALAKENT
betul.alakent#sabaK.com.tr Betül ALAKENT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye