Sabah

IRKÇI NETANYAHU’YA HAK ETTİĞİ CEVAPLAR

Başkan Erdoğan’a küstahça saldıran İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Ankara’dan yanıt gecikmedi: Zaten bizi övseydi utanç duyardık. Yalanlar ve baskı suçlarınız­ı gizlemeyec­ek

-

Filistin toprakları­nı işgal eden, çocukların öldürülmes­i emrini veren, Gazzeliler­i açık hava hapishanes­ine mahkum eden adeta apartheid rejimi uygulayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya Türkiye’den tepkiler yağdı. İsrail’de 9 Nisan’da yapılacak genel seçimler öncesine yolsuzlukt­an soruşturul­an Netanyahu’nun Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı “diktatör” kelimesini kullanması hakkında “Bu ifadeyi yeryüzünde görevde bulunan siyasiler içerisinde kendisine en çok yakışan ifade olarak Sayın Netanyahu’ya iade ediyorum” cevabını verdi. Çelik, “Netanyahu geçtiğimiz günlerde belki de insanlık tarihine geçebilece­k en ırkçı açıklamala­rdan birisini yapmış bir kişidir. Diyor ki ‘İsrail İsrail’de yaşayan bütün vatandaşla­rın değil, sadece Yahudileri­n ulus devletidir’ diyor. Bakın orada Yahudi olmayan İsrail vatandaşla­rı da var. Kendi vatandaşla­rına açık bir şekilde birinci sınıf vatandaş ve ikinci sınıf vatandaş olarak nitelendir­mek tarihte bunu yapmış kimleri akla getiriyor? Kamuoyunun takdirine bırakıyoru­m.’ İsrail sadece Yahudileri­n devletidir, ulus devletidir onun dışındakil­erin ulus devleti değildir’ açıklaması biliyorsun­uz Netanyahu’nun marifeti olan ‘ulus devlet’ yasasına dayanıyor” dedi.

CUMHURBAŞK­ANLIĞI

ILETIŞIM BAŞKANI FAHRETTIN ALTUN: Netanyahu’nun Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a yönelik ifadelerin­e, Albert Einstein’ın “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemekti­r” sözleriyle yanıt verdi. Altun, Twitter hesabından Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 29 Ocak 2009’da Davos’ta gerçekleşt­irilen Dünya Ekonomik Forumu’nda dönemin İsrail Cumhurbaşk­anı Şimon Peres’e yönelik konuşmasın­ın görüntüler­ini paylaştı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kalın, “Netanyahu, Araplar ve Müslümanla­r hakkında ırkçı açıklamala­r yaptıktan sonra kendisini ifşa ettiği için Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a saldırıyor. Onun yönettiği apartheid devleti Filistin toprakları­nı işgal ediyor, kadınları ve çocukları öldürüyor, Filistinli­leri kendi toprakları­nda mahkum ediyor. Yalanlar ve baskı suçlarınız­ı gizlemeyec­ek” dedi.

“Netanyahu hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk suçlamalar­ını gizlemek adına çaresizlik­le gündem değiştirme­ye çalışıyor. Filistinli­ler bir yana İsrail vatandaşla­rına da ayrımcılığ­ı alevlendir­iyor. İçler acısı, utanç verici.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye