Sabah

CHP yönetimi Mansur Yavaş konusunda sessizliği­ni koruyamaz

-

CHP’nin Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın adı etrafındak­i iddialar yankılanar­ak büyüyor. Bu gibi durumlarda bu adayın partisi olan CHP’nin sessizliği, olayı daha da dramatik boyutlara taşıyabili­r. Eğer olaylar ve iddialar dizisi bu çizgide devam ederse Mansur Yavaş, önümüzdeki günlerde adaylıktan çekilmek zorunda kalabilir.

Bu CHP’nin meselesidi­r

Mansur Yavaş’ın hiç soru almadan yaptığı basın açıklaması, bu kişi hakkındaki iddialara cevap getirmedi. Dün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Mansur Yavaş Sorunsalı hakkındaki açıklaması, özellikle CHP tarafından dikkatle değerlendi­rilmelidir...

“-AK Parti’nin Mansur Yavaş gibi bir meselesi yoktur. Bu CHP’nin meselesidi­r. Bu gerçekleri­n kamuoyuna duyurulmas­ı her siyasi partinin görevidir. Mansur Yavaş meselesi bizim meselemiz değildir”

Hangi hizmet karşılığı?

“-Bahsettiği kişiden tahsil etmeye çalıştığı parayı nasıl bir hizmet karşılığı talep etmiştir? Bir fatura var mıdır? 600 bin doları hangi hizmet karşılığı talep ettiğini sormak herkesin en doğal hakkıdır. Uzun uzun lafı dolandırma­ya gerek yok. Mahkemedek­i cevaba göre bir avukatlık BAŞYAZI ilişkisi yok.”

Vergi hassasiyet­i...

“-Mansur Yavaş’ın firma ve alacaklı olduğu vatandaşla ilgili bir danışmanlı­k ilişkisi de görünmüyor. Daha vahim bir husus var. Alacağını neden sözleşmeye dökmemiş? Sayın Yavaş amacının vergi vermemek olduğunu söylüyor. Vergiyle ilgili olarak her siyasetçin­in hassas olması gerekir.”

Evet... Mansur Yavaş’ın cevap vermesi gereken soru ortada:

-Avukatlık sözleşmesi yaparak fatura kesmesi gereken Mansur Yavaş’ın herhangi bir sözleşme yapmadan senet aldığı ve mevzuyla ilgili vergi ödemediği de ortaya çıktı. Mansur Yavaş’ın 600 bin dolarlık senedi hangi maksatla aldığı ise olayın hukuki boyutların­ın daha çok büyüyeceği­ni gösteriyor.

Bir itiraf Cevapsız soru

-Mansur Yavaş mahkemede verdiği ifadede niçin avukatlık sözleşmesi yapmadığın­ı da itiraf ederek, “Karşı taraf firma olduğu için makbuz kesildiğin de 300 bin doları vergiye gidiyordu. Bu sebeple senet imzalandı” diyerek vahim gerçeği gözler önüne seriyor.

Vahim bir durum

-Ankara belediye başkanlığı­na aday olan bir şahsın böyle bir gerekçeye sığınması hem gerekçenin içeriği açısından hem de vergi vermemek için böyle bir gerekçeye sığınması bakımından vahimdir.

 ??  ?? MHKPHW BARLAS
MHKPHW BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye