Sabah

TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞI­Z

-

Bakanlığı tarafından yılın doktoru seçilen isimler 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyl­e 81 milyona “Türkiye için daha çok çalışacağı­z” mesajı yolladı. İşte o doktorlar ve başarı öyküleri;

O BİR ANTİBİYOTİ­K SAVAŞÇISI

n Dr. HASAN AŞAR (Niğde): Bor Kemerhisar’da görevli Aşar, ilindeki hastaneler­i tek tek dolaştı. Hastalarla birebir ilgilenip, antibiyoti­ğe karşı hükümetin başlattığı mücadelede en büyük desteklerd­en birini verdi. Testler geliştirip, ‘antibiyoti­ksiz iyileşmek mümkün’ü kanıtladı. Doktor Aşar Türkiye çapında bir yılda antibiyoti­k kullanımın­ı yüzde 40’lardan yüzde 7’lere düşüren doktor oldu.

ARDAHAN’DA KUDUZU BİTİRDİ

n Dr. DOĞUKAN AĞBABA (Ardahan): Türkiye’nin en soğuk ilinde; Ardahan’da başlayan ve bölgeye yayılmaya başlayan ‘kuduz’ için kolları sıvadı genç doktor. Hızla hayvan ölümlerine neden olup, insanlara da bulaşan kuduz için adete insan üstü bir seferberli­k gösterdi. Şehrin tüm belde, köy ve mezraların­ı dolaştı. 24 saat esaslı çalışıp, sadece iki ayda 7 bine yakın aşılama yaptı. Kuduzu bölgede bitiren doktor Başkan Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük planda yer alan ‘check up ve görme tarama’ faaliyetin­i kendi bölgesinde hedefe ulaşan ilk doktor oldu. Onun bu iki büyük başarısı Bakanlığın dikkatini çekti ve yılın doktoru seçildi.

ENGELLERİ AŞAN DOKTOR

n Dr. SEVGİ BALLI SEYHAN: Ankara’da görevli anestezi uzmanı Seyhan’ın ödülünün arkasında ise gönülleri ısıtan bir çaba yatıyor. 08.00’de iş başı yaptığı hastanede güne başlayıp, 17.00’den sonra engelli ve yaşlı hastalar için evde bakım hizmeti veriyor. Neden bunu yapıyorsun, görevin değil? deyince ‘işimi ve insanımızı çok seviyorum’ diyor. Sevgi doktor, 11 ayda evde sağlık bakımı kapsamında 2 bin 170 olan sayıyı 4 bin 55’e çıkardı. ‘Gönül komşusu’ projesiyle 81 ilden hastalara gönül komşusu buldu, maddi-manevi destek verdi.

HASTALARA ‘NEFES’ OLDU

n Dr. SUAT DEMİRBUĞA (Ordu): ‘Karadeniz’e nefes aldıran hekim’ olarak bilinen Suat doktor, kendi özel telefonund­an 24 saat esaslı sağlık desteği sunmuş. Yoğun iş temposuna rağmen ev ev dolaşıp, hastaları muayene etmiş. Sağlık neferi doktor, Karadeniz’de yoğun görünen KOAH için özel de bir çalışma yapmış. Karadeniz’de KOAH’ı yenip, bölgeye nefes aldırdığı için yılın hekimi seçilmiş.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye