Sabah

Sahte senet ve iş takibi

-

Mansur Yavaş ne anlattı? Siz ne anladınız? Benim gördüğüm kada rıyla laf çevirdi. İşi hukuki kav ramlara boğdu. Sonra biraz da içine mağ duriyet sosu kattı. Yok Necmettin Kesgin suç makinesiym­iş falan. Seçimler öncesi bu gibi bir dava neden gündeme geliyormuş? Kazanacakm­ış ama saldırı altındaymı­ş. Bir sürü mugalata.

HALBUKI MESELE BASIT. 2RTADA BIR SAHTE SENET VAR. MANSUR YAVAş BU SAHTE SENEDI TAHSIL ETMEYE çALış Mış. HEM HUKUKI YOLDAN HEM DE TEH DIT YOLUYLA. Mahkeme Mansur Yavaş’ın sahte senet sun duğuna hükmet miş. Bir de sahte senet sunduğu için para cezası kesmiş. Sonra bu karar Yargıtay’a gitmiş. Yargıtay da aynı kararı onamış. Kısaca söylemek gerekirse ortada sahte senetle para tahsil etmeye çalışan bir Mansur Yavaş. Kimse bunu gargara ya getirmeye çalışmasın.

Evet hikâyenin devamı da var. Necmettin Kesgin hakkında mahkeme süre ci de devam ediyor. Getirip önümüze bunu koyuyorlar. İyi de Necmettin Kesgin suçlu olsa da bu Mansur Yavaş’ı temize çıkartır mı? Bir adam suç işlemiş bile olsa siz ondan sahte senetle para tahsil etmeye kalkabilir misiniz?

Bırakın bu hukuki karmaşayı. İşin asıl ilginç tarafı şu: Mansur Yavaş bu para yı neden talep ediyor? Hangi hizmeti ver miş? Hangi malı satmış da 600 bin dolar lık bir senet almış? Bunlara da girmiyor Mansur Bey. Bu basit sorulara cevap vere bilse kendini kolayca temize çıkartabil­ir. Gördüğümüz kadarıyla arabulucul­uk yap mış. Bu da hukuki bir eylem olabilir. Ancak Mansur Bey resmi arabulucu olduğuna dair bir belge de göstermiyo­r. Vergilendi­rilmiş ve resmi bir arabulucu mudur? Bunu da söy lemiyor. Eğer öyleyse çıkartacak anlaşmayı. Gösterecek insanlara. “Şu hizmet karşılığı şu kadar alacağım vardı” diyecek. Ancak bun ların hiçbirini söylemiyor.

O zaman biz de akıl yürütüyoru­z. 9E BENIM ANLADığıM KADARıYLA MANSUR YAVAş ASLıNDA BIR çEşIT Iş TAKIPçISIY MIş. Oradan da komisyon talep ediyormuş. Hem de bayağı kirli ilişkiler içine dalmış. Yüksek miktarda alacak davalarınd­a belki siyasi nüfuzunu da kullanarak iş bitirmiş ola bilir. Kandırmaya­lım birbirimiz­i. Bu tür işle rin ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bence bu yüzden Mansur Yavaş’ın asıl açık lık getirmesi gereken konular bunlar. Ama o topu taca attıkça üzerindeki soru işaretleri de giderek artacak.

Bir de Mansur Yavaş’ın fahri avukatları var. Meseleyi karartma peşindeler. Yok efen dim sahte senet işi suçmuş da öyle suç değil miş. Cezaymış da öyle bildiğimiz cezalardan değilmiş. Neymiş? Koyun adını da biz de bilelim. Bırakın bu hukuk jargonunu. Hani temiz siyasetten yanaydık ya. Hani şeffaf lık istiyorduk ya. Daha iktidarda değilken bu tür siyasi nüfuz işlerine gireceksin­iz sonra da temiz siyaset diyeceksin­iz. Yok öyle iş.

Ha bir de “bu bir mağduriyet yara tır” diyenler var. Bu da çok saçma bir laf. Ezberden geliyor. Buradan mağduri yet falan çıkmaz. Mağduriyet olması için öncelikle haklı bir davanız olması lazım. Bu öyle bir iş değil. 6AHTE SENET KULLAN MAK SUçTUR. GAYRI RESMI YOLLARDAN Iş TAKIPçILIğ­I YAPMAK AYıPTıR. HER KIM OLURSA OLSUN, TELEFONLA BIRINI TEHDIT ETMEK VE şANTAJ YAPMAK HEM SUçTUR HEM AYıP. BUNLAR ORTAYA DöKüLüNCE DE MAğDURIYET EDEBIYATıN­A SARıLMAK BAşKA BIR AYıP.

 ??  ?? +aVaQ BaVrL YALÇIN
+aVaQ BaVrL YALÇIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye