Sabah

Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım’a karşı!

-

3 Haziran seçimlerin­de tekrar karşı karşıya gelecek olan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, bugüne değin tek başlarına pek çok televizyon programına çıktılar.

Adayların videoların­a şöyle bir göz attım. Hafızamı zorladım...

Kritik dönem lerde siyasileri­miz le teke tek röpor tajlar yapmış bir televizyon­cu ola rak, Yıldırım ve İmamoğlu’nun performans­ları için şunları söyleyebil­irim.

Bir defa Binali Yıldırım’ın sakinli ği dikkat çekici şekilde hissediliy­or. Sunucuyu da Samimi espri ler yapıyor. Şive komiğine düşmeden Anadolu ağızlarını ustalıkla kullanıyor. Muhatabını­n yüzüne gözlerini dikerek ya da bakışların­ı kaçırarak değil ayarında bir zamanlamay­la bakıyor. Bazen gülüyor, üzüldüğünü göstermekt­en çekinmiyor. Bu ona rahat, güvenli, büyüklerim kızacaklar ama “cool” bir hava veriyor.

Kısacası, yıllardır siyaset sahnesinde gördüğümüz Binali Bey’in imajında bu seçimde de değişlik yok. Ancak son dönemlerde kıyafetler­inin çok daha özenle seçildiği de gözlerden kaçmıyor.

Ekrem İmamoğlu’na gelince...

★★★

Elbette İmamoğlu’na Binali Bey kadar aşina değiliz. İstanbullu bir seçmen olarak ben de kendisini adaylığı süresince tanı ma fırsatı buldum. Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak da adını duymamıştı­m.

Dolayısıyl­a hakkında, Yıldırım’a dair izlenimler­imdeki kadar keskin ifadeler kullanamay­acağım.

İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğ­lu ya da Muharrem İnce gibi CHP’nin ileri gelen lerinden çok daha fazla konuya hakim olduğu izlenimini veriyor.

İmamoğlu’nun performans­ların dan aklımda kalansa sürekli gülmesi. Sinirlendi­ğinde hatta kavgaya varacak şekilde tartıştığı­nda bile gülümseme ye çalışıyor. Bu da fikirlerin­i savunmak tan çok karşısında­kinin psikolojis­i üzerine oynadığı izlenimi yaratıyor.

Elinden düşürmediğ­i kâğıt peçetele ri 8’e 10’a katlayıp terini silmesi seyirciyi geriyor. Sözlerinin etkisini azaltıyor. İnsan gayri ihtiyari olarak, bir ara verilse ya da kamera dönse, adamcağız terini şöyle bir silse de hepimiz rahatlasak diye düşü nüyor. Bu sorun bir sağlık problemind­en kaynaklanı­yor olabilir ama klimalarla çözülmeyec­ek dert değil.

★★★

Ekrem İmamoğlu ile söyleyebil­eceğim diğer ayrıntıysa her çıktığı programın olay olması. Söylenildi­ği gibi, bu durum da CHP yandaşı medyanın fütursuz desteği kadar hükümete yakın medyanın her topa girmesi de etkili olabilir.

Ancak kuşkusuz, sözünü ettiğimiz san sasyonel halin birinci nedeni İmamoğlu’nun her çıktığı programda bir olay çıkart ması! Turgay Güler’le başlayan Ahmet +akan’la devam eden kavgalar, iddialar...

Tamam, adını saydığım kişilerin, İmamoğlu’na FOX ya da Halk TV sunucu ları gibi muamele etmedikler­i kesin.

Ancak hiçbirisin­in İmamoğlu’na, Buket Aydın’ın Yıldırım’a “bir duruşunuz yok mu, her şeye tamam diyor diyorlar” şeklin deki sorusu kadar ağır yüklenmedi­ği kesin.

Binali Bey’in bu sözünü ettiğim prog ramdaki babacan tavrından bahsetmeme gerek yok değil mi?

Son günlerde iki adayın bir yayında buluşması için teklifler yapılıyor. Her tele vizyoncunu­n gözlerini kamaştırac­ak bir iş elbette. Ama kolay geçmeyeceğ­i de kesin.

 ??  ?? 0eOiK $/7,12.
seyirciyi de germiyor.
0eOiK $/7,12. seyirciyi de germiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye