Sabah

100 yıllık mücadele bu sergide

-

Gmücadeles­ini baş lattığı çıkışının 100’üncü yılında bana göre en güzel projelerde­n biri ni hayata geçirdi. İş Bankası Müzesi’nde mücadeleyi en ince detayına kadar anlatan ile izleyiciyi etkiyeyici bir yolculuğa çıkardı. İş Bankası’nın çok uzun yıllar hizmet ver diği muhteşem tarihi bina, yaklaşık müzeye dönüştürül müş ve bugüne kadar 1 tarafından ziya ret edilen birbirinde­n güzel sergilere evsahipliğ­i yapma ya başlamıştı. Önceki akşam

ile bu güzel müzede buluştuk. 3rof Dr Haluk Oral’ın danışmanlı­ğında hazır lanan sergide 1000’e yakın belge, fotoğraf, film ve obje, özellikle yeni kuşak lara zorlu mücadeleni­n tüm detayların­ı krno jolojik sırayla anlatıyor.

İş Bankası, sergiyi eş zamanlı olarak Ankara’daki müze binasında da 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı anısına izleyiciyl­e buluşturuy­or.

Sergide Türk milletinin işgal altında ki vatanı kurtarmak için Mustafa Kemal Atatürk önderliğin­de verdiği mücade leyi çok etkileyici bir biçimde anlatılıyo­r, Kara Fatma, Binbaşı Ayşe, Onbaşı Nezahat, Çete Emir Ayşe, Şerife Bacı ve Halide Edip gibi İstiklalin kadın kahra manları da tek tek tanıtılıyo­r.

“On Yıllık Savaş”, “Mütareke ve İşgal”, “Direniş ve Kuvayı Milliye”, “Düzenli Ordu ve Sathı Müdafaa”, “Hukuk ve Taarruz”, “İstiklal ve &umhuriyet” olmak üzere altı bölüm var sergi de. Savaşın sey rini belirleyen Atatürk’ün silah Kara Fatma (Seher Erden)

arkadaşlar­ının

yanı sıra Milli Mücadele dönemine ait çok sayıda tarihi görüntüyü de izlemek mümkün. O dönemde yayın lanmış gazetelerd­e Milli Mücadele’yi anla tan propaganda afişleri ve dünya basınıyla yapılan mülakatlar çok ilgimi çekti.

Zuhal Üreten, İş Bankası Müzesi’nin Ramazan ve Kurban Bayramları’nın ilk günleri hariç her gün açık olacağını ve bu önemli serginin ücretsiz olarak izleyiciyl­e buluşacağı­nı söylüyor.

İstanbul ve Ankara’da bulunanlar­ın mutlaka İş Bankası Müzeleri’ne giderek, bu şanlı mücadeleyi veren Türk milletini, bağımsızlı­k uğruna yola çıkan halka önder lik yapan Atatürk ve silah arkadaşlar­ının büyük kahramanlı­k öyküsünü görmelerin­i tavsiye ediyorum.

selale.kadak#sabaK.com.tr

 ??  ?? BANKA&,LAR, kredi faizinin, TL bazlı 10 yıla kadar vadeli ve DİBS-TÜFE’ye endeksli olmasının bilançolar­ına olumlu etki sağlayacağ­ını belirterek, “Bankalar için yenilikçi ve avantajlı bir ürün sağlanmış oldu. 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz -azami 10 yıl olmak üzere- 150 milyon TL’ye kadar sağlanan yatırım kredisi, bunun yanında, 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz -azami 5 yıl olmak üzere- 30 milyon TL’ye kadar sağlanan işletme kredisi ve TÜFE ile DİBS’e endeksli krediler ile piyasa koşulların­dan çok daha avantajlı bir kredi imkanı sektörleri­n finansmana erişiminin zorlaştığı böylesi bir dönemde büyük bir avantaj sağladı” diyorw. azi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı
Samsun’a İş Bankası İstiklal Sergisi
Eminönü’ndeki 10 yıl önce
BANKA&,LAR, kredi faizinin, TL bazlı 10 yıla kadar vadeli ve DİBS-TÜFE’ye endeksli olmasının bilançolar­ına olumlu etki sağlayacağ­ını belirterek, “Bankalar için yenilikçi ve avantajlı bir ürün sağlanmış oldu. 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz -azami 10 yıl olmak üzere- 150 milyon TL’ye kadar sağlanan yatırım kredisi, bunun yanında, 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz -azami 5 yıl olmak üzere- 30 milyon TL’ye kadar sağlanan işletme kredisi ve TÜFE ile DİBS’e endeksli krediler ile piyasa koşulların­dan çok daha avantajlı bir kredi imkanı sektörleri­n finansmana erişiminin zorlaştığı böylesi bir dönemde büyük bir avantaj sağladı” diyorw. azi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı Samsun’a İş Bankası İstiklal Sergisi Eminönü’ndeki 10 yıl önce
 ??  ?? orijinal haritaları, gün lükler, notların
orijinal haritaları, gün lükler, notların
 ??  ?? milyon kişi İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten ve İstiklal Sergisi Küratörü ve İzzeddin Çalışlar
milyon kişi İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten ve İstiklal Sergisi Küratörü ve İzzeddin Çalışlar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye