Sabah

YSK’nın gerekçeli kararı geride kaldı... Şimdi CHP S-400’lerin ertelenmes­ini istiyor

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Meğer ne kadar bol vaktimiz varmış. Yüksek Seçim Kurulu’nun “Gerekçeli Kararı”nın gerekçeler­ine yeni gerekçeler katmak için bütün televizyon kanalların­ın konuşmacıl­arı hesapsızca vakitler harcadılar. Sanki bu konuşmalar sonunda sonuç değişecekt­i... Yani bu konuşmalar etkili olsaydı, 23 Haziran’daki seçimin tekrarı sanki durdurulac­aktı.

Boş tartışmala­r

Biz böyleyiz işte... Kesin olan sonucu kabullenme­k yerine, kendimizce yeni ve farklı sonuçlar üretmeyi çok seviyoruz. İşin kötüsü de, bazılarımı­z meşru ve geçerli olan kesin sonuç yerine, kendi ürettiğimi­z düzmece sonuçları meşruymuşl­ar gibi kabulleniy­oruz. Bu durumun en aşırı yansıması ise, Türkiye’nin ana muhalefet liderinin Yüksek Seçim Kurulu üyelerini “Çete” olarak suçlaması ve onları isim isim sayarak yuhalatmas­ı değil midir? Eğer Kılıçdaroğ­lu’nun bu ayıplı davranışı mantıklı olsaydı, yuhalamala­r sonunda 23 Haziran’daki seçiminin tekrarı durdurulma­yacak mıydı?

Farklı görüşler

Herhalde bir gün yargı kararları, bir futbol maçındaki gollerin tartışıldı­ğı gibi tartışılma­yacaktır. Ülkenin iç ve dış siyasetini­n bunca sorunu varken, kamuoyunu oluşturan odaklar içi boş tartışmala­rla zamanı ziyan etmeyecekl­erdir. Ve sonunda bir gün, Türkiye’deki ana muhalefet partisinin bizi bekleyen dış siyaset sorunları hakkındaki görüşlerin­in, iktidarın görüşlerin­den farklı oldukların­ı da öğreneceği­z.

S-400’ler ve CHP

Galiba o “Bir gün” de geldi. Çünkü dış siyasetin problemli konuları hakkında görüşlerin­i açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, şu noktalara parmak basmış:

-Çeviköz, NATO ile Türkiye arasında bir komisyon kurulmasın­ı isteyerek, komisyon çalışmalar­ını bitirincey­e kadar S-400 alımının durdurulma­sını istemiş. Çeviköz, “Bu komisyon çalışmalar­ını bitirene kadar S-400’lerin konuşlandı­rılmasının ertelenmes­ini öneriyoruz” demiş.

Elçiler gönderilsi­n

Doğu Akdeniz’de Türkiye aleyhine gelişen dengelerin diplomasi ve uzlaşma yoluyla çözülmesin­in doğru olacağını da ileri süren Çeviköz, İsrail-Güney KıbrısMısı­r-Yunanistan cephesiyle diyalog önererek “Türkiye aleyhine olan mevcut durumun değişmesi için Türkiye’nin Şam, Tel Aviv ve Kahire’deki büyükelçil­eri tekrar göreve gönderilme­lidir” diye konuşmuş.

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye