Sabah

Halka teşekkür afişini yırttılar BIÇAKLAYAR­AK ÖLDÜRDÜLER

Konya Doğanhisar’da seçimi kazanan MHP’li İhsan Öztoklu’nun halka teşekkür için astığı afiş yırtıldı. Çıkan tartışmada Öztoklu, seçime İYİ Parti’den giren eski başkanın oğlu tarafından öldürüldü

- .2NYA

KONYA’DA Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Doğanhisar Belediye Başkanlığı’na yüzde 52.46 oyla seçilen MHP’li inşaat mühendisi İhsan Öztoklu (42), seçimlerde­n sonra teşekkür etmek için billboardl­ara astırdığı ‘Haydi Bismillah’, ‘Tüm Doğanhisar­lı Hemşehrile­rime Gönülden Teşekkürle­r’ yazılı afişin yırtıldığı­nı gördü. Bunun üzerine iki belediye çalışanıyl­a birlikte Başköy mahallesin­e gitti. İddialara göre Öztoklu, afişlerin kim tarafından yırtıldığı­nı öğrenmeye çalışırken, önceki dönem belediye başkanı ve İYİ Parti’nin adayı olan Abdullah Koç, oğlu Abdurrahma­n Koç ve kardeşi Osman Koç ile karşılaştı. Belediye çalışanlar­ından Ümit Kalkan’ın afişleri yırtan kişilere hakaret etmesinin ardından tartışma büyüdü. Bu sırada eski başkanının oğlu Abdurrahma­n Koç(25), belediye başkanı Öztoklu’ya bıçakla saldırdı. Göğsünden bıçaklanar­ak yere yığılan iki çocuk babası Öztoklu, Ilgın Devlet Hastanesi’nde 3 saatlik cerrahi müdahaleye rağmen kurtarılam­adı. Katil zanlısı Abdurrahma­n Koç, babası Abdullah Koç ve amcası Osman Koç gözaltına alındı. Eskiden belde statüsünde olan Başköy mahallesi, Konya Valiliği kararıyla jandarma tarafından giriş-çıkışlara kapatıldı. Çevre ilçelerdek­i jandarma birimleri ve Konya Emniyetind­en de Çevik Kuvvet timleri mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı. MHP İl Başkanı Avukat Murat Çiçek hastane önünde yaptığı açıklamada, “Başımız sağ olsun. Adalet önünde hepsi hesap verecek. Takipçisi olacağım. Allah rahmet eylesin” dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Öztoklu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı dün, baba evinde helallik alındıktan sonra, Doğanhisar Kültür Merkezi önüne getirildi. Bu sırada belediye çalışanlar­ı gözyaşları­nı tutamadı. İki çocuk sahibi Öztoklu’nun eşi Hanife Öztoklu (33) tabuta sarılarak, “Bizi bırakıp gidemezsin İhsan. Orada sen yatamazsın. Çocuklarım­ız var İhsan’ım, yalvarırım kalk.” diyerek gözyaşı döktü. Bu sırada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, başkanın eşini teselli etmeye çalıştı. Tabutun başında bekleyen baba Mehmet Öztoklu’yu ise Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak teselli etti. Belediye başkanının naaşı, Cuma namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Kırüstü Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 ??  ?? Hanife Öztoklu
Hanife Öztoklu
 ??  ?? Abdullah Koç ve oğlu Abdurrahma­n
Abdullah Koç ve oğlu Abdurrahma­n

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye