Sabah

Oyları çalanın suçu yok mu?

Başkan Erdoğan: İstanbul halkının 212 bin oyuna halel gelmesine göz mü yummalıydı­k? Peki hırsızın hiç mi suçu yok? Milletimiz­in hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz

- Editör: MHVuW ALTU1 Tasarım: Uğur KIRIMLI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde İstanbul esnaf ve sanatkarla­rı ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasın­da şunları kaydetti:

n Ticari olarak kullanılan araçların yenilenmes­i için ÖTV’yi sıfırlamış­tık. Gerekirse önümüzdeki ay biten bu uygulamanı­n süresini de uzatabilir­iz.

UBER KORSANDAN )ARKSIZ

n Geçenlerde gençlerle sohbetimiz oldu. Dışarıdan bir grup geldiler, Uber’le ilgili, ‘bizim halimiz ne olacak’ dediler. Ben de kendilerin­e şunu söyledim: Bizim literatürü­müzde Uber diye bir şey yok dedim. Uber olayının korsan taksicilik­ten bir farkı yok. Sizler hangi yasaya göre böyle bir şeyi çıkardınız. Uber taksiciler kuruluşunu­n başındaki şahsa ben randevu vermedim. Hala da vermiyorum. Uber konusu Türkiye Cumhuriyet­i Hükümeti olarak bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok.

n Kardeşleri­m Türkiye 31 Mart’ta bir seçim yaşadı. YSK tespitleri­ne göre, İstanbul’daki 31 bin 186 sandığın 754’ünün başkanları açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık, çalma burada.

n Bu sandıklard­a oy kullanan kişi sayısı 212 binin üzerindedi­r. Tekrar tümüne sayalım dedik, neden yaklaşmadı­nız. Dolayısıyl­a kanuna aykırı atanmış bu sandıklard­a kullanılan 212 binden fazla oy şüpheli duruma düştü. Seçimi kazandığı ilan edilen adayla ikinci sıradaki aday arasındaki fark ne kadardı. Bu fark 28 binden başlamış, en son 13 bine kadar inmiştir. Bu ne demektir. Burada şaibe var, şüphe var. n Gerekçeli karara göre, İstanbul genelinde 18 sandığın sayım döküm cetveli bulunamamı­ştır. 90 sandığın sayım döküm cetvelleri de, sandık kurulu üyelerinin hiçbiri tarafından imzalanmam­ış olduğu için güvenilirl­iğini yitirmişti­r. Böylece toplam 108 sandıktaki 30 binin üzerindeki oy yok hükmünde sayılmıştı­r. n Birileri bu karar sebebiyle hem YSK’ya, hem de AK Parti’ye yükleniyor, saldırıyor. Ne yapmamızı bekliyorla­rdı. Bir yanda 212 bin, diğer yanda 30 bin oya halel gelmesine göz mü yummalıydı­k. Hadi bu durumun ortaya çıkmasında, sandıklara yeteri kadar sahip çıkamadığı­mız için bizim eksikliğim­izin hatamızın yanlışımız­ın da bir payı var. Peki hırsızın hiç mi suçu yok? AK Parti’ye verilen oyları gasp edenlerin hiç mi suçu yok?

n YSK’ya ve AK Parti’ye saldıranla­rın hiçbirinin dönüp de sandıklard­aki oyların şaibeli hale gelmesinin yol açanlara tek kelime ettiklerin­i duymadık.

n Eğer 31 Mart’ta gerçekten hakkıyla seçimi kazanmışsa­nız, 23 Haziran’da yine kazanırsın­ız. Ortada yargı kararıyla kesinleşmi­ş olan vahim şüpheler varken, seçimin yenilenmes­ine böyle şiddetli bir şekilde karşı çıkılmasın­ı manidar görüyoruz.

n Ne yaparlarsa yapsınlar, biz milletimiz­in hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz. Biz sizlere inanıyoruz. Sandıktan çıkacak sonuca saygımız vardır. Yeter ki alavere dalavere yapmasınla­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ZH\QHO YAMANSABAH
ZH\QHO YAMANSABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye