Sabah

Gaziantep sanat merkezine kavuştu

Hasan Kalyoncu Üniversite­si Gösteri ve 6anat Merkezi törenle açıldı. Merkez bölgenin de en büyüğü oldu

-

Hasan Kalyoncu Üniversite­si Gösteri ve Sanat Merkezi Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılımıyl­a hizmete açıldı. 3 bin kişilik kapasitesi olan merkezin açılışında sahnelenen “Yunus’un Dili” adlı konser ve gösteri yoğun ilgi gördü. Açılışa Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Gaziantep Valisi Davut Gül, Hasan Kalyoncu Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, HKÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Haluk Kalyoncu, Rektör Vekili Prof. Dr. Edibe Sözen, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, akademisye­nler ve öğrenciler katıldı.

KİLOMETRE TAŞI OLMUŞ BİR ŞEHİR

Törenin açılış konuşmasın­ı yapan İbrahim Kalın, Hasan Kalyoncu Üniversite­si’nin Gaziantep’te ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, “Gaziantep’te 4 üniversite var ama Hasan Kalyoncu Üniversite­si’nin bunlar arasında özel bir yeri var. Çünkü bir üniversite­nin temelinde bilgi arayışı yatar” diye konuştu.

“BÜYÜK BULUŞMALAR­IN YOLU”

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise Gaziantep’in stratejik bir şehir olduğunu vurgulayar­ak, “Bölgemiz muazzam bir potansiyel­e sahip. Bu sebeple, üniversite­mizin temellerin­i buraya attık. Yani, ilmin, bilimin, irfanın, ticaretin kavşağı olan Tarihi İpek Yolu’nun üzerine kurduk. Bu yol öyle bir yoldur ki; doğudan batıya ve batıdan doğuya orduların, bilgelerin, fikirlerin, dinlerin ve kültürleri­n de aktığı, büyük buluşmalar­ın yoludur. Üniversite­mizin ruhunda ve tarihi hafızasınd­a İpek Yolu tecrübesi zaten var. Şimdi açtığımız merkezimiz­le bu tecrübeye sizlerin de büyük katkılar yapmasını bekliyoruz. Bir ülkenin ilerlemesi, medeni uygarlıkla­r seviyesine gelmesi sadece ekonomik gelişmeler­e bağlı değildir. Üniversite­ler ve iş dünyası ile birlikte kültüre, sanata ve spora verdiği değere de bağlıdır” şeklinde konuştu.

Sanatçı-Akademisye­n Prof. Dr. Erol Parlak yönetimind­e hazırlanan “Yunus Dilinden” konseri, 3 bin kişilik kapasitesi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan; HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşt­i. Konserde çalınan eserlere, geleneksel ve modern dans adımlarınd­an esinlenere­k oluşturula­n koreografi­lerdeki danslar eşlik etti. Etkinlikte HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Cumhurbaşk­anı Sözcüsü İbrahim Kalın’a, İbrahim Kalın ise Prof. Dr. Erol Parlak’a hediye takdim etti. Mehmet BONCUK

 ??  ??
 ??  ?? Nihat Yazıcı
Nihat Yazıcı
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye