Sabah

F.BAHÇE’YE MEN TEHLİKESİ

-

F.Bahçe’ye ‘Finansal Fair Play’ konusunda kötü haber geldi. UEFA Disiplin Komitesi, FFP konusunda yaptığı anlaşmanın incelenmes­inin ardından Fenerbahçe’nin bir üst kurula sevk ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Fenerbahçe’nin Mayıs 2016’da imzaladığı anlaşma sonrasında 2018/2019 sezonu için “başa baş” bütçe gerekliliğ­ini enerbahçe’de gelecek sezon için transfer çalışmalar­ı sürerken takımdan ayrılacak olan Martin Skrtel’in yerini dolduracak isim bulundu:

Belçika’nın Gent takımında oynayan 1.86’lık Tunuslu stoper ile anlaşma sağlayan sarı-lacivertli­ler şimdi kulübü ile masaya oturmaya hazırlanıy­or.

Cannes’ta başlayan 23 yaşındaki stoper, 2017’de Gent’e transfer oldu. Ara transferde adı Galatasara­y ile de anılan Bronn’un güncel piyasa değeri 7 milyon Euro olarak belirtiliy­or. Ancak Fenerbahçe’nin bu rakamı 3 milyon Euro civarına çekmeyi planladığı

tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe’de yöneticile­rden Metin Şen istifa etti. Yönetim anlayışını­n, ekip çalışması neticesind­e kararların tartışılar­ak alınması ve uygulanmas­ı olduğunu aktaran Şen, “Görev süremde bu anlayışı göremediği­m gibi gelecekte de bu anlayışın devam edeceğine,

Teknik heyetin de onay verdiği Bronn’un sözleşmesi­nin 2021’de bitmesine rağmen takımdan ayrılmak istediği ve Fenerbahçe’nin teklifine ‘evet’ dediği belirtildi.

ve bunun gerçekleşm­esi halinde transferi bitireceği ifade edildi. Bu arada Portekiz A Bola Gazetesi, Kanarya’nın, Porto’da sözleşmesi sona eren Brahmi’ye 3 milyon Euro net maaş, 3 milyon Euro da imza parası teklif ettiğini yazdı. n yapılanma ve reformları hayata geçirmede daha fazla katkıda bulunamaya­cağıma inanıyorum. Bir başarısızl­ık varsa bu başarısızl­ıkta katkısı olanların bir öz eleştiri yapması gerekiyor. Üzülerek görevimden istifa ettiğimi açıklamak istiyorum” dedi.

UEFA, Fenerbahçe’nin Kulüp Finansal Kontrol Yargı Birimi’ne sevk edildiğini bildirdi. Kararın, 2 hafta içinde çıkması bekleniyor. Başkan Ali Koç 18 Aralık’ta yaptığı açıklamada, “Ağzımızla kuş tutsak Finansal Fair Play kuralların­a riayet edemeyeceğ­iz. Onu yapabilmek için bu sene 60 milyon Euro kâr etmemiz gerekiyor. Bu da mümkün değil” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

 ??  ?? SPOR SERVİSİ
SPOR SERVİSİ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye