Sabah

Moderatörl­ük

- mBArlAs@sABAH.Com.tr FACEBook.Com/mEHmEtBArl­As.sABAH

BİNALİ Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu ile yapma sı tasarlanan televizyon tar tışmasında Uğur Dündar’ın moderatör olmasını önerin ce, sevinmişti­m.

Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu ile yapılması tasarlanan televizyon tar tışmasında Uğur Dündar’ın modera tör olmasını önerince, sevinmişti­m. Çünkü Uğur Dündar bu görevi rahatça yerine geti recek birikime sahip bir kişidir.

1983-84

Ayrıca bu mode ratörlük de çok abar tılacak bir iş değil dir. 1983 Genel Seçimleri’ne gidilirken rahmetli Hüsamettin Çelebi’nin modera törlüğünde Turgut Özal, Turgut Sunalp ve Necdet Calp bir açık oturuma katıl mışlardı. O açık oturumda Özal’ın “.öprüyü satarım” deme si ve Calp’ın da “Sattırmam” diye tepki göstermesi hala hatırlarda­dır. 1984’teki yerel seçimlere gidi lirken aynı katılımcıl­arla TRT’de yapılan açık oturumu da ben yönetmişti­m. Ama işin heyecanı kaçmıştı. Çünkü genel seçimin gali bi Özal’dı.

Neden reddetti?

Ne var ki Uğur Dündar anlamakta zor landığım bir gerekçeyle moderatörl­ük yap mayacağını açıklamış. Dündar, sosyal med yada yaptığı açıklamada şunları bildirmiş:

“Moderatörl­üğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasim­ize zarar verebilece­k bir takım hazırlıkla­r yapıldığın­ı görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörl­ük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.”

Yıldırım üzüldü

Twitter hesabından Dündar’a cevap veren Binali Yıldırım da, “Uğur Bey’in kararına üzüldüm. ‘Adaylar ve demokrasi zarar görür’ diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayac­aktık. Umarım bu kararda ‘birilerini­n’ baskısı etkili olmamıştır.” ifadelerin­i kullandı. Acaba İmamoğlu’nun tartışmada sinirlenip Vali’ye söyledikle­ri ni moderatöre de söylemesi ihtimali mi Dündar’ı ürkütmüştü?

Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programınd­a konuyu daha da açtı ve şöyle dedi:

Telefon mu geldi?

“CHP’den Uğur Dündar’a vazgeçmesi için telefon geldiğine dair sosyal medyada, çeşitli yerlerde laf dolaşıyor. Bu çok vahim durumdur. Ben açıkça sürekli bizim üzerimizde­n puan toplama gayretleri görüyorum. Uğur Dündar olsun dedim. Bu da bir anlamda şu mesajı veriyor: Biz sağ-sol fark etmez, bizim taraf sizin taraf demiyoruz. İstediğini­zi seçin, biz İstanbul’u konuşalım.”

Kutuplaşma var

“Benim yapmak istediğim bu ayrışmayı, kutuplaşma­yı bir ölçüde ortadan kaldıracak ve ülkeyi daha birleştiri­ci bir sürece sokmak. Sürekli bir yerlerde mevzilenip birbirleri­ne çeşitli mecralarda­n atış yapan ruh hali topluma da yansıyor, topluma zarar veriyor. Bu anlamda bir normalleşt­irmeye ihtiyaç vardı. Bunu başlatmak istedim ama karşı taraf burada samimi olmadığını ortaya koydu.”

Benim adayım

Bu moderatörl­ük meselesi hala orta da olduğuna göre, benim adayım Ertuğrul Özkök’tür. Özkök bu tartışmayı yönetirken konuşmacıl­ara kereviz suyu ikram edebilir ve böylece kereviz suyunun faydaları konusun da Osman Hoca’dan bilgi gelmesini bekle mesi de gerekmez.

 ??  ?? MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
MHKPHW BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? MEHmEt BARLAS BAŞYAZI
MEHmEt BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye