Sabah

Hareket var bereket yok

-

CHP’nin parti içi muhalefeti ne partiyi ele geçirebili­yor, ne de ayrılıp yeni bir parti kurabiliyo­r. CHP’nin “o bildikleri eski &H3 olmadığını” anladılar ama ellerinden bir şey gel miyor. CHP eskiden de bir zümre partisiy di şimdi de bir zümre partisidir ama zümreler değişti. CHP’yi sımsıkı kas naklarla kuşatmış olan “Amerikancı yönetim” çatlak ses çıkara nı affetmiyor. Parti içinde ki sosyalistl­er, aslın da sosyalist mosyalist olmadıklar­ı, “kripto Kemalist” ve eyyamcı oldukla rı için, herhangi bir rahatsızlı­k duymu yorlar.

Asıl rahatsız olanlar, gerçek Kemalistle­r.

)akat “fazla ileri giden” hemen tasfiye ediliyor.

Emine Ülker Tarhan diye bir hanım vardı... Ayrıldı, Anadolu Partisi diye bir parti kurdu, bir yıl götürebild­i.

Süheyl Batum diye bir Galatasara­ylı kar deşimiz vardı... Dönem arkadaşlar­ı yıllardır bana küfür edip duruyorlar... Yokoldular gittiler.

Şimdi Kılıçdaroğ­lu birkaç belediye kazan dığı için amigo CHP basını kendisine “adeta iktidara gelmiş” muamelesi yapıyor, yani artık hazrete “yenilmiş de yenilmiş” de denemiyor...

★★★

Öztürk Yılmaz CHP’den kovulmuştu... Evet, böyle bir adam da vardı, Ardahan mil letvekili... Eski Musul başkonsolo­sumuz, hani şu DEAŞ’ın elinde rehin tutulan diplomatı mız...

Bir televizyon programınd­a “ezan Türkçe okunsun” dedi, kendi ipini çekti.

2ysa “kendi içinde” son derece tutar lıydı.

Yeni bir parti kuracakmış, “toplumun önüne bir planla çıkacağız, yeni birşeyler yapacağız” demiş.

Yeni hiçbir şey yapamayaca­ktır. Kemalizm’in insanlara söyleyebil­eceği yeni hiçbir şey yoktur.

Ancak “eski başarıları­yla” övünürler, Atatürk devrimleri.

Bu da, ,nternet’te birbirleri­ne yemek tari fi ve kedi fotoğrafı gönderen birkaç geçkin bayanı ve kulüpte briç oynayan ya da mahfel de rakı içen birkaç emekli Ankara bürokratın­ı mutlu etmekten başka bir işe yaramaz.

dünkü o “cumhuriyet mitingleri­yle” nereye varıldığı yani nereye varılamadı­ğı da görülmüştü­r.

Herhalde “Latin alfabesine geçeceğiz, kadınlara oy hakkı vereceğiz, soyadı kanunu çıkaracağı­z, şapka giydireceğ­iz” falan demeyecekl­erdir.

“Köprüyü de yıkacağız havaalanın­ı da” diyecek birkaç manyak çıkabilir ama her kes onlara güler.

Peki ne diyecekler­dir"

“Ezanı Türkçe okutacağız” demek, “sakın bana oy vermeyin” demektir.

Kemalistle­r’in en hazin ve sefil kesimi de, Tayyip düşmanlığı­yla Amerikancı CHP yöne timini ve onun adayını destekleye­n faşist gaze tenin bazı mensupları­dır.

 ??  ?? Engin ARDIÇ
Engin ARDIÇ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye