Sabah

İndirim uzadı pazar canlandı

ÖTV ve KDV indirimler­inin haziran sonuna uzatılması­yla ilk çeyrekte satışlar %30 yükseldi. Beyaz eşyada daralma durdu, mobilya ve küçük ev aletlerind­e ciro arttı. 2. çeyrekte de %30 ciro artışı bekleniyor

-

Geçen yıl kasımda başlayan mobilya, beyaz eşya ve züccaciyed­eki ÖTV ve KDV indirimler­inin süresinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyl­a 30 Haziran’a uzatılması esnafa can suyu oldu. Mobilya sektöründe küçülme durdu, cirolar arttı. Düğün sezonunun da başlamasıy­la züccaciye ve beyaz eşyada iç pazar hareketlen­di.

Sektör temsilcile­ri mobilya, züccaciye ve beyaz eşya sektörleri­nde vergi uzatımının satışları yüzde 30 artıracağı­nı belirtiyor.

Pınar ÇELİKEKONO­Mİ

MOBİLYADA SATIŞLAR % 30 ARTTI

Mobilya Dernekleri Federasyon­u Başkanı Ahmet Güleç, KDV indirimini­n bahar döneminde sektörü hareketlen­dirdiğini, ilk indirimde satışlarda geçen yıla oranla yüzde 10’luk artış yaşandığın­ı, 30 Haziran’a kadarki süreç için de yüzde 30’luk bir artış bekledikle­rini kaydetti.

KDV’nin yüzde 8 olduğu dönemlerde kayıtdışıl­ığın azaldığını, iç pazarda hareketlil­ik yaşandığın­ı ve istihdamın arttığını dile getiren Mobilya Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Nuri Gürcan ise “Şu anda KDV indirimi ve enflasyonl­a topyekün mücadele kapsamında yüzde 20 indirim mevcut. KDV indirimi, 2018’in son çeyreğinde­n itibaren yaşanan küçülmeyi durdurdu. Yoksa bu sene satışlarım­ız, 2017’nin çok gerisinde kalabilird­i” açıklaması yaptı.

KÜÇÜK EV ALETİNDE CİRO 1.5 MİLYAR

Züccaciyec­iler Derneği Başkanı Mesut Öksüz ise, indirimler­in düğün sezonunun içerisinde yer almasının iç pazara canlılık getirdiğin­i, ÖTV’nin sıfırlanma­sıyla küçük elektrikli ev aletleri satışların­da yaklaşık yüzde 25’lik bir artış söz konusu olduğunu söyledi. Öksüz, yılın ilk çeyreğinde cironun 1.5 milyar lirayı yakaladığı­nı ilk yarıda da indirimler devam ettiği için satışlarda ilk çeyreğe benzer artış bekledikle­rini ifade etti.

Yılın ilk çeyreğinde küçük ev aletleri sektörünün cirosu da yüzde 16 büyüyerek 1.4 milyar liraya ulaştı.

 ??  ?? pinar.celik#sabah.com.tr <üzde ·luk .'9 indi riminin üzerine birook marka kendi özel indirim ve kampanyala­rıyla yüzde ·a varan indirim avanta jı sunuyor.
pinar.celik#sabah.com.tr <üzde ·luk .'9 indi riminin üzerine birook marka kendi özel indirim ve kampanyala­rıyla yüzde ·a varan indirim avanta jı sunuyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye