Sabah

A Milli Takım’ın teDrübeli teknik direktörü, GÜNEŞ gibi parlıyor

- 5BOFS ,BSBNBO UBOFS LBSBNBO!TBCBI DPN US

Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Konya’da tribünden izledikler­i maçta büyük sevinç yaşadılar. Karşılaşma­nın ardından soluğu soyunma odasında alan Özdemir, teknik direktör ve futbolcula­rı kutlarken, “Biz büyük bir aileyiz. Birlik olursak başaramaya­cağımız iş yok. Türk halkı lider olarak 2020 Avrupa Şampiyonas­ı’na gitmeyi hak ediyor. Bu gururu bize yaşatın” dedi. A Milli Takım Fransa’ya karşı ilk galibiyeti­ni Şenol Güneş yönetimind­e aldı.

Güneş, Cumhuriyet tarihimizd­e görevine 5’te 5 ile başlayan ilk Milli Takım hocası oldu. Fransa’ya karşı tarihimizd­e iç sahada ilk golü Şenol Güneş yönetimind­e attık.

2002 yılında Dünya Kupası’nda 3. olarak tarihimizd­e bir ilki gerçekleşt­irdi. Şampiyonla­r Ligi gruplarınd­a Beşiktaş ile 6 maçta 14 puan toplayan Şenol Güneş, gruplarda en fazla puan toplayan hoca oldu. Devler Ligi’nde Beşiktaş ile maç kaybetmede­n gruplardan çıkmayı başaran Şenol Güneş, bunu bir Türk takımı ile başaran ilk teknik direktördü.

Bir Türk takımıyla Şampiyonla­r Ligi’nde lider olarak gruplardan çıkmayı başaran tek hoca olarak tarihe geçti.

Şampiyonla­r Ligi gruplarınd­a 6 maçta 11 gol atan Beşiktaş’ta Şenol Güneş bu alanda da Türk takımları arasında rekor kırdı. Beşiktaş’ın başında Şampiyonla­r Ligi gruplarınd­a 6 maçta 4 galibiyet alan Şenol Güneş, Türk futbol tarihinde gruplarda en fazla maç kazanan isim olmayı başardı. Trabzon forması altında futbolculu­k kariyerind­e Türk spor tarihinde birinci ligde 1112 dakika süreyle kalesinde gol görmeyerek en uzun süre gol yememe rekorunu halen elinde bulunduruy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye