Sabah

AZEZ’DE PKK/YPG SALDIRISI: BİR ASKER ŞEHİT, 4 ASKER YARALI

Türk istihbarat­ının raporunda bir dönem teröristle­rin yuvası olarak anılan dağlarda PKK’lı hainlerin 9-25 aydan daha fazla kalamayara­k operasyonl­arda öldürüldük­leri ortaya çıktı

-

Silahlı Kuvvetleri son yıllarda yaptığı başarılı operasyonl­arla örgüte ağır darbe vurdu. İstihbarat birimlerin­ce kurulan 12 kişilik özel ekip 10 yılda yaptıkları arşiv çalışmasın­da Mehmetçiği­n son 2 yılda PKK’lı teröristle­rin dağ ömrünü kısalttığı­nı ortaya koydu. Kitapçık haline getirilece­k olan çalışmada son 2 yılda etkisiz hale getirilen teröristle­rin yüzde 80’inin dağdaki ömrünün kısalarak 9-25 ay arasına kadar düştüğü belirlendi. Son yıllarda sağlanan bu başarıda terörle mücadelede İHA-SİHA ve milli silahların kullanılmı­ş olmasına dikkat çekildi.

Güvenlik güçlerinin son yıllarda PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonl­ar sonucunda aralarında örgütün sözde lider kadroların­ın da bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı Hava Aracı’nın (SİHA) da desteğiyle son bir ayda aralarında terörden arananlar listesinde Mavi kategoride 3, Turuncu kategoride 4, Gri kategoride 9 olmak üzere 141 terörist etkisiz hale getirildi. Son 3 yılda etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 15 bin 647’yi buldu.

ÖZEL EKIP HAZIRLADI

Araştırmay­a göre 10 yılda etkisiz hale getirilen 17 bin 538 örgüt mensubunda­n 20092016 arasında öldürülenl­erin yüzde 35’inin dağda kalma ömrü 8-15 yıl olarak tespit edildi. Yine bu yıllar arasında etkisiz hale getirilen teröristle­rden yüzde 40’nın dağda kalma ömrü 6-9 yıl, yüzde 12’sinin 4-6 yıl, yüzde 13’ünün ise 4-5 yıl olarak belirlendi. 1/28 Şubat 2017 -2019 arasında etkisiz hale getirilen Türkiye nüfusuna kayıtlı 4 bin 90 teröristin yüzde 80’inin dağ ömrünün 9 ile 25 ay arasında olduğu belirlendi.

 ??  ?? Halil Kurt
Halil Kurt
 ??  ?? Uzm. Onb. Halil Kurt
Uzm. Onb. Halil Kurt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye