Sabah

‘Asıl siz bize HAKKINIZI HELAL EDİN’

“Makas terörü” kurbanı anne ve iki yavrusu, defnedildi. Cenaze namazını kıldıran imam “Bu çocuklar melek. ‘Hakkınızı helal ediyor musunuz’ diye soramayız”dedi

-

İstanbul TEM otoyolu üzerinde, makas atan otomobilin kurbanı olan anne ve iki çocuğu Muş’ta gözyaşları içinde toprağa verildi. Bursa’dan akraba ziyaretind­en dönen Nurullah Eray’ın kullandığı hafif ticari araca Yusuf Arıkboğa’nın kullandığı otomobil çarptı. Makas atarak seyreden otomobilin çarpması sonucu, içerisinde 14 kişinin çıktı olduğu hafif ticari araç kontrolden ve bariyerler­e vurdu. 4 çocuk annesi Seyhan Özçelik (33), yavruları Hiranur (9) ile Musab (8) ve sürücünün oğlu Yusuf Eray (8) öldü. 10 kişi de yaralandı. İkisinin hayati tehlikesi var.

BABA İLE OĞLU GÖZALTINDA

Kazaya neden olan sürücü Yusuf Arıkboğa (23) ile yanındaki Abdülsamet Topçi (29), yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti. İki arkadaş, arkadan gelen baba Mehmet Topçi ve Merve Şencan (17) tarafından olay bölgesinde­n kaçırıldı. Şüpheliler­in izini süren polis, Bahçeşehir’deki bir daireye baskın kanlı düzenledi. Burada sürücünün tişörtü ile tabanca, bıçak ve mermiler bulundu. Abdülsamet Topçi dün akşam Burdur’da yanındaki iki kişiyle birlikte yakalandı. Makas atan firari sürücü Yusuf Arıkboğa ve Abdülsamet’i kaçıran baba Mehmet Topçi ve Merve Şencan, Bağcılar’da gözaltına alındı. Topçi’nin ilk ifadesinde, “Beykoz’da yemek yedik. Dönüş yolunda kaza oldu. Panik yaptık. Olay yerinden götürdüm” dediği ileri sürüldü. Şencan’ın ifadesinde yakalanmam­ası Yusuf ile Abdülsamet’in adlarının kod için “Azad” ve “Umut” adı verdiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA SABIKALARI VAR

Arıkboğa’nın kişiyi hürriyetin­den yoksun bırakma, intihara teşebbüs gibi suçlardan kaydı olduğu bildirildi. Topçi’nin ise nitelikli yağma, motosiklet hırsızlığı, kasten yaralama, hırsızlık, çok uyuşturucu madde kullanmak gibi çıktı. sayıda suç kaydının olduğu ortaya Öte yandan Seyhan Özçelik ile çocukları dün Muş’un Hasköy ilçesinde son yolculukla­rına uğurlandı. Cenaze namazını kıldıran imam, “Bu çocuklar daha melek. ‘Hakkınızı helal ediyor Asıl musunuz’ diye soramayız dahi. Hız onlar bize haklarını helal etsinler. uğruna kurban gittiler” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Yusuf Arıkboğa İki çocuğu ve eşini kaybeden İlhan Özçelik, ayakta durmakta güçlük çekti.
Yusuf Arıkboğa İki çocuğu ve eşini kaybeden İlhan Özçelik, ayakta durmakta güçlük çekti.
 ??  ?? Yunus Emre KAVAK SABAH
Yunus Emre KAVAK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye