Sabah

ERDOĞAN, G20 ÖNCESİNDE ASYA ZİRVESİ’NE KATILACAK

Başkan Erdoğan, G-20 öncesinde düzenlenen Asya Zirvesi’ne gidiyor. Erdoğan, Tacikistan’daki zirvede Çin, Rusya ve İran liderleriy­le ikili görüşmeler yapacak

- (dit|r: Orhan TURAN - Tasarım: Talip YARDIMCI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere

14-15 Haziran tarihlerin­de Tacikistan’a gidecek. Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve İran Cumhurbaşk­anı Hasan Ruhani’nin de aralarında bulunduğu liderlerle ikili görüşmeler yapacak.

RUSYA, ÇİN, İRAN...

Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, 14-15 Haziran tarihlerin­de Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de yapılacak.

Zirvede Türkiye’yi Başkan Erdoğan temsil edecek. Tacikistan Cumhurbaşk­anı İmamali Rahman’ın ev sahipliğin­deki zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, İran Cumhurbaşk­anı Hasan Ruhani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da aralarında bulunduğu liderler katılacak.

KRİTİK KONULAR MASADA

Erdoğan, zirve kapsamında devlet ve hükümet başkanları­yla ikili görüşmeler gerçekleşt­irecek. Japonya’da 28-29 Haziran tarihlerin­de yapılacak G-20 Liderler Zirvesi öncesinde yapılacak CİCA Zirvesi’nde Erdoğan ve Putin’in görüşmesi bekleniyor.

Erdoğan ve Putin, başta İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler, S-400 meselesiyl­e ilgili görüş alışverişi­nde bulunacak. Erdoğan, ayrıca, Çin Devlet Başkanı Cinping, İran Cumhurbaşk­anı Ruhani başta olmak üzere zirveye katılan liderlerle görüşecek.

Görüşmeler­de ikili ilişkileri­n geliştiril­mesi için atılması planlanan adımların yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler de değerlendi­rilecek.

Erdoğan, zirve kapsamında düzenlenec­ek ana oturumda da bir konuşma yapacak.

 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY SA%AH
Hasan AY SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye