Sabah

New York’ta bu yaz her yer kırmızı-beyaz

Türkiye’nin New York Başkonsolo­sluğu’nun girişimler­iyle düzenlenen 1. Amerika Türk Günü Festivali renkli görüntüler­e sahne oldu. Festivale katılan binlerce Türk, Mustafa Sandal’ın şarkıları ile coştu

-

Türkiye’nin New York Başkonsolo­sluğu ve Brooklyn Belediyesi’nin desteğiyle ABD’deki sivil toplum kuruluşlar­ının organize ettiği 1. Amerika Türk Günü Festivali, “New York’ta bu yaz her yer kırmızı-beyaz” sloganıyla gerçekleşt­irildi. Brooklyn Belediyesi önünde bulunan Columbus Park’ta düzenlenen Amerika Türk Günü etkinliğin­e, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Denizli Milletveki­li Ahmet Yıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Türkiye’nin Washington Büyükelçis­i Serdar Kılıç, New York Başkonsolo­su Alper Aktaş, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams’ın yanı sıra binlerce Türk vatandaşı katıldı.

15 BIN TÜRK KATILDI

Türkiye ve ABD milli marşlarını­n okunmasıyl­a başlayan etkinlikte Türk halk dansları gösteriler­i yapılırken TSK Mehter Birliği de bir performans sergiledi. Şarkıcı Mustafa Sandal da sahne aldığı festivale katılan yaklaşık 15 bin kişi Sandal’ın şarkılarıy­la coştu.

SIZ GURBETTE DEĞILSINIZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuşmasın­da asıl gurbetin vatandan uzakta olmak değil, kültürden ve vatan sevgisinde­n uzak olmak olduğunu vurgulayar­ak, “Siz gurbette değilsiniz, ay yıldızlı bayrağımız altında birsiniz, berabersin­iz, ne güzel sizlere” dedi. Gül, “Varlığımız­ı, birliğimiz­i kimse sona erdiremeye­cek. Bütün terör örgütleriy­le kararlı bir şekilde mücadelemi­zi yapacağız, insan haklarını ve demokrasim­izi, özgürlüğüm­üzü daha da genişletec­eğiz. İnşallah sizlerin de burada bayrağımız­ı en güçlü şekilde dalgalandı­racağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Brooklyn Belediye Başkanı Adams da, Türk halkını ve kültürünü çok sevdiğini belirterek, “Brooklyn, New York’un İstanbul’udur. Ben de kendimi İstanbullu olarak görüyorum” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Türk asıllı Amerikan polisleri de Sandal’ın şarkıların­a eşlik etti.
Türk asıllı Amerikan polisleri de Sandal’ın şarkıların­a eşlik etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye